Bezlepkový dort s jogurtovým krémem a lesním ovocem

Doba přípravy:
Bezlepkový dort s jogurtovým krémem a lesním ovocem Foto:
Bezlepkový dort s jogurtovým krémem a lesním ovocem
Foto: Kate´s Cuisine

Skvělý letní dort, který si řada z vás jistě ráda dopřeje například k snídani.

Suroviny
bezlepková směs na piškotové těsto 250 g
rozpuštěné máslo 125 g
vejce 3 ks
med 6 lžic
špetka soli
jedlá soda 1 lžička
kousek másla na vymazání formy
trocha bezlepkové mouky na vysypání
Krém:
řecký jogurt nebo polotučný tvaroh 1 kg
med 3 lžíce
lesní ovoce a květy fialky na ozdobu
Postup
1

Korpus: Všechny ingredience dejte do mísy od robota. Použijte nástavec typu metla a nechte těsto na střední stupeň zpracovat dohladka.

2

Formu vymažte máslem, vysypte moukou a nalijte do ní těsto.

3

Troubu předehřejte na 180 °C a pečte 25 minut. Poté korpus nechte vychladnout.

4

Krém: Jogurt nechte přes noc nebo alespoň 2 hodiny odkapat – na větší mísu dejte cedník, do něj vložte utěrku a do utěrky přendejte jogurt.

5

Okapaný jogurt pak důkladně smíchejte s medem.

6

Na ozdobu: Vychladlý korpus hojně pomažte jogurtovým krémem a ozdobte jej ovocem a fialkami.

Bezlepkový dort s jogurtovým krémem a lesním ovocem 2 Foto: Bezlepkový dort s jogurtovým krémem a lesním ovocem; foto: Kate´s Cuisine

Kate´s Cuisine Foto: V kuchyni u Kate

Jmenuji se Kateřina, žiji v Brně a již nějaký čas píši food blog Kate’s Cuisine. Vaření, pečení a psaní blogu je mou velkou radostí, koníčkem a vášní. Jídlo prostě miluji a snažím se ke každé surovině přistupovat s úctou a láskou. Každý recept tak má svůj příběh.

Na mém blogu najdete recepty, články, recenze a také videa. Budu se těšit na vaši návštěvu.

Videa

reklama

reklama