Bezlepkový cuketový muffin/donut/chléb

Doba přípravy:
Bezlepkový cuketový muffin / donut / chléb Foto:
Bezlepkový cuketový muffin / donut / chléb
Foto: P&G Foodies

Domácí pečivo je perfektní a receptů existuje neuvěřitelné množství. Můžete vyzkoušet bezlepkovou variantu z cukety, ke které se hodí bylinkové pesto nebo pomazánka ze sušených rajčat.

Článek

Rustikální bageta Foto:

Vyzkoušejte ty nejlepší recepty na domácí pečivo! Upečte si bagety, housky, placky, rohlíky...

Nejen chlebem živ je člověk! Pokud jste propadli domácímu pečení a užíváte si chuť i vůni čerstvě upečeného chleba, můžete se s našimi recepty posunout ještě dál a...
Suroviny
nahrubo nastrouhaná cuketa 250 g
mandlová mouka 220 g
pohanková nebo cizrnová mouka 2 vrchovaté lžíce
vejce 4 ks
jedlá soda 1 lžička
hrst bylinek (ideálně bazalka, tymián, oregano)
sůl 1 lžička
rozpuštěné ghí 1 lžíce
sušená rajčata v oleji (volitelné) 7 ks
bílý sezam na ozdobení
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 °C a připravte si formu na chléb nebo formičky na muffiny či donuty.

2

Pokud zvolíte chlebovou formu, vyložte ji pečicím papírem.

3

Ve větší míse smíchejte nahrubo nastrouhané cukety (pokud pustí více vody, trochu ji vymačkejte), mandlovou a pohankovou mouku.

4

Poté přidejte vejce, lžičku sody, hrst nasekaných bylinek, na kostičky nakrájená sušená rajčata a lžičku soli.

5

Vše pečlivě promíchejte. Jestliže nebudete přidávat sušená rajčata, přidejte lžíci rozehřátého ghí.

6

Těsto přidejte do zvolené formy. Chléb pečte přibližně 35–40 minut, muffiny a donuty 15–18 minut.

7

Vyklopte z formy/formiček a vše uchovávejte v lednici.

Bezlepkový cuketový muffin / donut / chléb Foto: Bezlepkový cuketový muffin / donut / chléb Foto: Bezlepkový cuketový muffin / donut / chléb Foto: Bezlepkový cuketový muffin / donut / chléb; foto: P&G Foodies

Seznamte se s P&G Foodies 

P&G Foodies Foto:

Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.

Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.

Videa

reklama

reklama