Bezlepkový čokoládový koláč s kokosovou krustou

Doba přípravy:
Počet porcí: 8–10
Bezlepkový čokoládový koláč s kokosovou krustou  Foto:
Bezlepkový čokoládový koláč s kokosovou krustou
Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Křehký korpus a vláčná náplň, to jsou typické znaky lehounkých francouzských koláčů. Tady ale křehké těsto korpusu nahradila ještě křehčí kokosová slupka, která koláči dodává exoticky pohádkový rozměr.

Tento a další čokoládové recepty najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Článek

Pestré chuti podzimu s Prima FRESH  Foto:

Vychutnejte si pestré chutě podzimu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH najdete v prodejní síti již od 14. září a opět v něm nechybí spousta originálních receptů, s kterými si užijete podzim plný chutí, vůní...
Suroviny
Krusta:
strouhaný kokos 90 g
bílek, lehce ušlehaný 1 ks
Náplň:
kvalitní tmavá čokoláda nasekaná nadrobno 300 g
kávový likér (Kahlúa) 2 lžičky
Postup
1

Troubu předehřejte na 140 °C. Nepřilnavou odepínací formu a průměru 20 cm (dno připněte do formy obráceně, spodní stranou dovnitř) vymažte máslem.

2

Promíchejte kokos, bílek a cukr. Směsí rovnoměrně vyložte formu do výše 4 cm po stěnách a dobře ji přitlačte. Pečte 40 minut nebo až zezlátne. Krustu nechte vychladnout.

3

Smetanu zahřejte téměř k bodu varu. Vsypte čokoládu a promíchávejte, až vznikne hladká směs. Nechte ji trochu vychladnout.

4

Do čokolády zašlehejte žloutky a likér, pak náplň přeceďte přes jemné síto a vlijte ji do vychladlého korpusu. Dejte chladit nejméně na 6 hodin a podávejte nakrájené na řezy.

Bezlepkový čokoládový koláč s kokosovou krustou  Foto: Bezlepkový čokoládový koláč s kokosovou krustou; foto: L.A. CREATIVE FOOD

Uložit

Videa

reklama

reklama