Bezlepkové sušenky z ovesných vloček s jahodovou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Zdravé sušenky z ovesných vloček s jahodovou omáčkou  Foto:
Zdravé sušenky z ovesných vloček s jahodovou omáčkou
Foto: FTV Prima / Tomáš Svoboda

I mlsat se dá zdravě! Kuchař Martin Kincl připravil v pořadu Pečeme podle hvězd bezlepkové sušenky s brusinkami a mandlemi, které doplnil svěží omáčkou z čerstvých jahod.

Novou kulinární show sledujte každou neděli v 16.10 na Primě! Všechny recepty a bonusové materiály z pořadu Pečeme podle hvězd najdete ve speciálu:

Suroviny
Těsto:
bílek 3 ks
rýžová mouka 100 g
ovesné vločky, bezlepkové 100 g
sušené brusinky 50 g
plátky mandlí 50 g
Omáčka:
čerstvé jahody 6 ks
cukr moučka 1 lžička
pár kapek citronové šťávy
čerstvá máta na ozdobu
Postup
1

Suroviny na těsto smíchejte a dejte na plech s pečicím papírem, kde tvarujte kolečka o velikosti 5 cm a výšce 3–5 mm. Pečte v rozpálené troubě na 180 °C asi 10 minut.

2

Jahody rozmačkejte s cukrem a citronovou šťávou a ozdobte čerstvou mátou.

Zdravé sušenky z ovesných vloček s jahodovou omáčkou  Foto: Zdravé sušenky z ovesných vloček s jahodovou omáčkou; foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda

Tento recept je z pořadu Pečeme podle hvězd, který můžete sledovat každou neděli od 16.10 na Primě. 

Všechny odvysílané epizody najdete na Primě PLAY.

V šesté epizodě například odhalíte rodinné poklady z domácí kuchařky Veroniky Žilkové a Agáty Prahařové. S diváky se podělily o oblíbené slané pohoštění – bramborovou a špenátovou pizzu s vejci a párky v listovém těstě. A nechybí ani křehké cukroví – sádlovky, kterému doma říkají Mužská věrnost.

Pečeme podle hvězd - 6.díl Foto: Pečeme podle hvězd – 6. díl; foto: FTV Prima/Tomáš Svoboda

Uložit

Videa

reklama

reklama