Bezlepkové quinoa sušenky

Doba přípravy:
Počet porcí: 20 sušenek
Bezlepkové quinoa sušenky Foto:
Bezlepkové quinoa sušenky
Foto: isifa.com

Pokud máte rádi sladké, ale zároveň si hlídáte linii, jsou právě tyto sušenky pro vás to pravé. Navíc jsou bezlepkové a tudíž vhodné i pro celiaky.

Suroviny
quinoa 60 g
kukuřičný škrob 60 g
rýžová mouka 100 g
světlý třtinový cukr 125 g
bezlepkový kypřicí prášek 1/2 lžičky
jedlá soda 1/2 lžičky
sůl 1 špetka
mletá skořice 1/2–1 lžička
vanilkový extrakt 1–2 lžičky
med 4 lžičky
vejce 1 ks
čočky z bílé čokolády 60 g
čočky z tmavé nebo mléčné čokolády 60 g
Postup
1

V míse smíchejte quinou, kukuřičný škrob, rýžovou mouku, cukr, kypřicí prášek, sodu, sůl a skořici.

2

V jiné misce prošlehejte olej, vanilkový extrakt, vejce a 4 lžičky vody. Nalijte směs do suchých ingrediencí a dobře promíchejte. Směs bude trochu lepivá – dejte ji asi na 30 minut vychladit do ledničky.

3

Rozehřejte troubu na 180 °C, u plynové na stupeň 4. Na každý plech dejte šest lžic směsi a navrch nasypte čokoládové čočky. Pečte 15 minut, dokud křupky nebudou zlaté. Nechte je na plechu vychladnout a zatuhnout. Pak pečte další várky. Ve vzduchu nepřístupném boxu vydrží až 1 týden.

Bezlepkové quinoa sušenky Foto: isifa.com

Bezlepkové quinoa sušenky Foto: isifa.com

Bezlepkové quinoa sušenky. Foto: isifa.com

 

 

Videa

reklama

reklama