Bezlepková roláda s tvarohovým krémem

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 šiška
Bezlepková roláda s tvarohovým krémem Foto:
Bezlepková roláda s tvarohovým krémem
Foto: Smoothcooking.cz

Tato roláda je neskutečně lehounká a není příliš sladká, ale lehce natrpklá díky granátovému jablku. A navíc je bezlepková!

Suroviny
vejce (zvlášť bílky a žloutky) 5 ks
domácí vanilkový cukr nebo cukr krupice 100 g
kukuřičný škrob 2 lžíce
strouhaná kůra z půlky citronu
Náplň:
plnotučný tvaroh 1 kelímek
vanilkový cukr 1 lžíce
Ozdoba:
Postup
1

Rozpalte troubu na 180 stupňů. Nejprve si rozdělte žloutky a bílky. Bílky vyšlehehte do hustého sněhu.

2

Do misky odvažte domácí vanilkový cukr a přidejte kukuřičný škrob.

3

Tuto směs důkladně promíchejte. Do ušlehaného sněhu opatrně zapracujte žloutky, hezky jeden po druhém.

4

Po lžících zapracujte i směs z cukru a škrobu. A k tomu kůru z citronu.

5

Na plech položte pečicí papír, který lehce potřete olejem. Rozprostřete na něj těsto a pečte cca 8 minut.

6

Mezitím vyloupejte granátové jablko. Upečené těsto vyndejte z trouby. Na prkénko si položte utěrku a na utěrku položte těsto pečicím papírem nahoru. Odloupněte ho a ještě teplou roládu zatočte a dejte vychladnout. Tím předejdete popraskání.

7

Krém: Smíchejte vanilkový cukr, tvaroh a zakysanou smetanu. Rozmotejte roládu a potřete ji krémem.

8

Posypejte čtvrtkou granátového jablka a zatočte. Nakonec ještě rozpusťte bílou čokoládu, kterou polijte roládu a posypte čtvrtkou granátového jablka.

Bezlepková roláda s tvarohovým krémem 2 Foto: Bezlepková roláda s tvarohovým krémem; foto: Smoothcooking.cz

Smoothcooking.cz Foto:

Smooth cooking aneb vaříme hladce

Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.

Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.

Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce. Snažím se vám být opět o krok blíže, a tak jsem začala točit videorecepty a vlogy z food akcí.

Videa

reklama

reklama