Bezlepková nádivka z červené rýže, hub a špenátu

Doba přípravy:
Počet porcí: cca 8–10 plátků
Bezlepková nádivka z červené rýže, hub a špenátu Foto:
Bezlepková nádivka z červené rýže, hub a špenátu
Foto: Kitchen Story

Tento bezlepkový recept je původně vlastně na chléb, ale ten to ve finále tak úplně není. Jeho základem je červená rýže a připomíná spíše nádivku. Ideální svačinka nebo snídaně, která dokonale zasytí!

Suroviny
červená rýže 150 g
voda 300 ml
kokosový olej 2 lžíce
velká cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
žampiony 270 g
rozmarýn 2 snítky
čerstvý špenát 200 g
vejce 4 ks
mléko 100 ml
ořechy 100 g
sůl, pepř
Postup
1

Troubu rozehřejte na 200 °C.

2

Rýži propláchněte a v hrnci vařte 30 minut do částečného změknutí.

3

Žampiony dobře očistěte a nakrájejte na plátky. Sušené houby je třeba nechat chvíli odležet v teplé vodě.

4

Cibuli s česnekem nakrájejte na kostičky a orestujte na pánvi. Stačí opravdu chvilička a hned můžete přidat žampiony, houby, rozmarýn i tymián. Dobře osolte a opepřete. Pokud se některý kousek připeče, rozhodně se nic neděje, ba naopak.

5

Po chvíli přihoďte na pánev špenát, nechte jen povadnout a odstavte z plotny. Ochutnejte, a pokud je potřeba, trošku ještě dosolte.

6

V malé misce smíchejte dohromady vajíčka, mléko, nastrouhaný muškátový oříšek, sůl a trošku pepře. Dobře promíchejte, aby se všechno pěkně spojilo.

7

Houby se špenátem z pánve si přendejte do větší mísy, ve které si vytvoříte finální těsto potřebné pro přípravu nádivky.

8

Přisypte k nim uvařenou rýži, nasekané ořechy a nakonec zalijte rozšlehaným vajíčkem s mlékem. Pusťte se do toho holýma rukama a dobře promíchejte.

9

Formu na chleba si vyložte pečicím papírem a vlijte do ní těsto, které lehce uhlaďte, ať ho máte rovnoměrné.

10

Teď už stačí jen vložit formu s těstem do rozehřáté trouby a nechat péct 45 minut, dokud nebude nádivka hotová.

Bezlepková nádivka z červené rýže, hub a špenátu 2 Foto: Bezlepková nádivka z červené rýže, hub a špenátu; foto: Kitchen Story

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Videa

reklama

reklama