Benešovské dortíčky

Doba přípravy:
Benešovské dortíčky Foto:
Benešovské dortíčky
Foto: archiv Billa

Bezlepkové cukroví s čokoládovým krémem má skvělou chuť díky mletému hřebíčku. Místo mouky jsou použité mleté oříšky.

Suroviny
mleté lískové oříšky 190 g
roztlučený hřebíček 1 ks
sníh ze 3 bílků
moučkový a vanilkový cukr na obalení
Čokoládový krém:
změklé máslo Billa 150 g
čokoláda na vaření 200 g
půlky lískových oříšků na ozdobu
Postup
1

Ořechy smíchejte s moučkovým cukrem a hřebíčkem. Opatrně vmíchejte sníh. Zdobičkou na cukroví tvarujte na plech vyložený pečícím papírem malá kolečka. Polovinu ozdobte lískovým oříškem. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu 12-15 minut, až cukroví zrůžoví.

2

Všechny přísady na krém vymíchejte do pěny a spojujte jím vždy dvě kolečka.

 

Videa

reklama

reklama