Bavorské vdolečky

Doba přípravy:
Bavorské vdolečky Foto:
Bavorské vdolečky
Foto: Coolinářka

Zkuste si doma připravit bavorské vdolečky v trochu vyletněné verzi. Nebudete litovat! :)

Suroviny
rozpuštěné máslo 1 lžíce
cukr 2 lžíce
vejce 1 ks
mléko 130 ml
droždí 20 g
kůra z 1/2 citronu
špetka soli
tuk na smažení
tvaroh 150 g
čerstvé ovoce (jahody, maliny, borůvky aj.)
Postup
1

Z rozdrobeného droždí a trochy krupicového cukru ve větší míse ruční metlou rozmíchejte řídkou kašičku. Přidejte vlažné mléko, zbytek cukru, prosátou mouku, vejce, špetku soli a kůru z poloviny citronu. V robotu pomocí hnětacího háku nebo ručně zadělejte lepkavé těsto. V průběhu hnětení postupně přidávejte rozpuštěné máslo.

2

Těsto nechte na teplém místě kynout přibližně hodinu. Tuk na smažení (sádlo, olej či 100% tuk) rozpusťte v širším hrnci, aby hladina sahala asi do jeho 1/3.

3

Vykynuté těsto rozválejte na pomoučeném válu, aby bylo přibližně 1 cm tlusté. Vykrajujte z něho kolečka o průměru asi 7 cm.

4

Zdali je tuk dostatečně rozpálený, vyzkoušejte vhozením trošky těsta, když se začne smažit, můžete do tuku vložit vykrájená kolečka. Smažte je do zlatova z jedné strany pod pokličkou, z druhé strany už nezakryté.

5

Usmažené vdolky nechte okapat na papírové utěrce. Tvaroh a mascarpone společně vyšlehejte s moučkovým cukrem, jehož množství zvolte své chuti.

6

Vdolečky servírujte se směsí tvarohu a mascarpone a s čerstvým letním ovocem. Můžete je posypat moučkovým cukrem.

Bavorské vdolečky 2 Foto: Bavorské vdolečky; foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.

Videa

reklama

reklama