Bavorská vepřová pečeně

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Bavorská vepřová pečeně Foto:
Bavorská vepřová pečeně
Foto: kuchařka Maso

Oblíbená německá pečeně s kmínem a pořádnou porcí česneku chutná nejlépe, podává-li se se zelím.

Suroviny
vepřová plec s kostí a kůží 1,8 kg
celý kmín 2 lžíce
mletá paprika 1 lžíce
sůl a čerstvě namletý pepř po 1 lžíci
olivový olej 4 lžíce
cibule nakrájená nahrubo 500 g
mrkev nakrájená nahrubo 500 g
malé pevné brambory se slupkou 500 g
česnek 4 stroužky
zeleninový vývar 250 ml (dle potřeby)
Postup
1

Předehřejte troubu na 160 stupňů. Ostrým nožem na několika místech lehce nařízněte kůži. V misce smíchejte kmín, papriku, sůl, pepř a polovinu oleje a dvěma třetinami této směsi potřete maso.

2

Na pekáč dejte cibuli, mrkev, brambory a česnek a pokapejte zbývajícím olejem a kořenicí směsí. Do pekáče vložte maso tučnou stranou nahoru.

3

V troubě pečte maso a zeleninu 3–4 hodiny nebo tak dlouho, dokud teplota uvnitř masa nedosáhne 65 stupňů. Pokud je třeba, podlévejte vývarem, aby se zelenina příliš nevysušila.

4

Vyjměte z trouba a nechte nejméně 5 minut odpočívat. Podle chuti podávejte současně se zeleninou z pekáče.

VARIANTA: Bavorská hovězí pečeně

Místo plece použijte hovězí zadní maso. Na marinádu použijte místo kmínu 2 lžíce drceného nového koření a místo papriky 1 lžíci chilli pasty. Připravte podle receptu a podávejte s pečenou zeleninou.

Maso Foto:

Maso

Nichola Fletcherová

Naučte se porcovat – Zdokonalte se v přípravě masa – Vyzkoušejte přes 300 receptů

Tato kniha vás naučí, jak poznat různé kusy špičkového masa a následně je přetvořit v dokonalé a chutné recepty.

Připravte si více než 300 mezinárodních pokrmů z vepřového, hovězího, jehněčího či ze zvěřiny, například pomalu pečené vepřové ramínko, jehněčí kýtu na víně a thajské červené kari s kachním masem.

Vydalo nakladatelství IKAR.

Videa

reklama

reklama

\n