Batátové placky s uzeným lososem

Doba přípravy:
Batátové placky s uzeným lososem Foto:
Batátové placky s uzeným lososem
Foto: P&G Foodies

Místo sladkých palačinek vyzkoušejte tyto slané, výborné a hlavně hodně rychlé placky. Jsou tak dobré, že je můžete jíst i samotné.

Článek

Dýňové placičky s citronovým tvarohem Foto:

20+ skvělých receptů na bramboráky a další zeleninové placičky

Dokřupava osmažený bramborák je jedno z nejoblíbenějších jídel. Klasickou verzi můžete ale různě obměňovat a obdobně si lze pohrát i s dalšími druhy zeleniny...
Suroviny
batát 200 g
česnek 1 stroužek
parmazán 40 g
vejce 3 ks
sůl 1/2 lžičky
špetka pepře
curry koření nebo varianta čerstvých bylinek (tymián + bazalka) 1/2 lžičky
ghí máslo 1 lžíce
Dip:
česnek 1 stroužek
sůl, pepř
pár kapek citronové šťávy
Ostatní:
uzený losos
salátové listy
Postup
1

Do středně velké misky si nastrouhejte nahrubo oloupané batáty. Přidejte rozdrcený stroužek česneku, najemno strouhaný parmezán, vejce, sůl, trochu pepře a podle chuti buď curry koření nebo nasekané čerstvé bylinky.

2

Vše promíchejte, ač se to možná nezdá, těsto se na pánvi krásně spojí. Na rozehřátém ghí másle smažte placičky o velikosti tenisákového míče z obou stran dozlatova.

3

Zatímco se placky smaží, připravte si dip. V malé mističce si smíchejte řecký jogurt, rozdrcený česnek, posekanou bazalku, špetku soli, pepře a zakápněte citronovou šťávou. Vše promíchejte.

4

Jednotlivé placky proložte salátovými listy, které zakápněte olivovým olejem a citronem. Navrch poklaďte uzeného lososa a bylinkový dip.

Batátové placky s uzeným lososem 2 Foto: Batátové placky s uzeným lososem; foto: P&G Foodies

Seznamte se s P&G Foodies 

P&G Foodies Foto:

Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.

Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.

Videa

reklama

reklama