Batátové placičky se ztraceným vejcem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Batátové placičky se ztraceným vejcem Foto:
Batátové placičky se ztraceným vejcem
Foto: KitchenStory.cz

Jednoho rána jsem se probudil s obrovskou chutí na ztracené vejce. Znáte to určitě sami... jsou prostě a jednoduše dny, kdy naprosto přesně víte, co budete snídat. Jednou jsou to lívance a podruhé zas třeba ztracené vejce.

K tomu batátové placičky a lehce laděná asijská snídaně se může podávat. Navíc, právě díky použití rýžové mouky, máte bezlepkovou snídani jako vyšitou! Pokud stejně jako my vyznáváte zdravější způsob připravování jídla než smažením, může batátové placičky naskládat na pečicí papír a nechat péct v troubě, dokud nezezlátnou. Upřímně, raději sáhnu po rozehřáté troubě, kde není potřeba žádný olej. Trvá to sice o něco déle, ale výsledek je pořád stejně dobrý

Suroviny
vejce 4 ks
vinný ocet 3 lžíce
Na placičky:
batát 1 ks
červená cibule 1 ks
nastrouhaný zázvor
česnek 2 stroužky
čerstvý koriandr
vejce 1 ks
rýžová mouka 2–3 lžíce
sůl
olej na smažení
Postup
1

Na silnějším struhadle si do mísy nastrouhejte oškrábaný a očištěný batát.

2

Do mísy přidejte najemno nastrouhaný česnek a zázvor, na menší kostičky nakrájenou červenou cibuli, nasekanou chilli papričku a čerstvý koriandr.

3

Zasypte rýžovou moukou, abyste měli pevnější konzistenci, a rozklepněte dovnitř vejce, které vše spojí. Osolte a opepřete (Ideální je si kousek těsta udělat na pánvi a odzkoušet, jestli těstu něco nechybí, a popřípadě těsto ještě dochutit.)

4

Placičky osmažte na rozpálené pánvi nebo pečte v troubě dozlatova.

5

V hrnci zvlášť si dejte vařit vodu. Dobře osolte a přidejte trochu vinného octa. Jakmile začne voda vařit, ztlumte a nechte jen lehce probublávat. Jinak by se vám vejce potrhalo.

6

Lžící vytvořte jemný vír, do kterého rozklepněte vajíčko. Vařte cca 3 minuty.

7

Batátové placičky, ztracené vejce, čerstvý koriandr a chilli... KRÁSA!

Batátové placičky se ztraceným vejcem Foto:

Batátové placičky se ztraceným vejcem, foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Videa

reklama

reklama