Batátová polévka

Doba přípravy:
Batátová polévka Foto:
Batátová polévka
Foto: Coolinářka

Máme pro vás recept na výbornou polévku z batátů! Je jemná, bude moc chutnat dětem, ale když ji své drahé polovičce naservírujete s vypečenou slaninkou, jistě si také pochutná!

Recept

Krémová batátová polévka s čočkou Foto:

Krémová batátová polévka s čočkou

Polévka se výborně hodí pro chladné podzimní dny, kdy potřebujeme více energie i vitamínů. Pokud si uvaříte exotickou verzi se zázvorem, prohřeje vás polévka ještě lépe.
Suroviny
batáty cca 700 g
střední petržel 1 ks
střední mrkev 1 ks
kuřecí nebo zeleninový vývar 1 l
sůl
smetana 150 ml
citronová šťáva
pepř a slanina k podávání
Postup
1

Troubu předehřejte na 190 °C.

2

Oloupané a nakrájené batáty, mrkev a petržel promíchejte v pekáči s olivovým olejem a solí. K zelenině přidejte čerstvý tymián a vše dejte péct asi na 30 minut.

3

Upečenou zeleninu přendejte do většího hrnce a zalijte vývarem. Vařte ji ještě asi 20 minut. Když je všechna zelenina měkká, ponorným mixérem ji rozmixujte.

4

Nakonec přilijte smetanu a nechte provařit. Polévku dochuťte solí a pár kapkami citronové šťávy. Podávejte ji s čerstvě namletým pepřem a na pánvi opečenou slaninou.

Batátová polévka 2 Foto: Batátová polévka; foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.

Videa

reklama

reklama