Batátová ovesná kaše

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Batátová ovesná kaše Foto:
Batátová ovesná kaše
Foto: blog Tvoříme domov

Slaná chuť ovesné kaše je celkem netradiční, ale stojí za zkoušku! Můžete ji připravit v plně veganské verzi, a to když máslo nahradíte olivovým olejem a parmazán lahůdkovým droždím nebo tzv. veganským „parmazánem“ umixovaným z kešu ořechů a dalších přísad.

Článek

Mandlová kaše Foto:

Zdravé snídaně: oblíbené kaše 8x jinak

Náš dnešní výběr zaujme především milovníky sladkých a zdravých snídaní – rozhodli jsme se totiž dát na hromadu nové recepty, kde figurují oblíbené kaše! :)
Suroviny
jemné ovesné vločky 1/2 hrnku
jemně strouhané sladké brambory 1/2 hrnku
voda nebo zeleninový vývar 1 a 1/2 hrnku
jemně strouhaný parmazán 2 vrchovaté lžíce + k podávání
sůl, pepř
větší špetka kajenského pepře nebo chilli (volitelné)
jemně nasekaná petrželka 1 vrchovatá lžíce
Postup
1

Do rendlíku dejte ovesné vločky, batáty a vodu.

2

Přiveďte k varu a za občasného míchání vařte cca 10 minut nebo dokud se nevstřebá všechna voda.

3

Přidejte parmazán, promíchejte.

4

Dochuťte petrželkou, solí, pepřem a kajenským pepřem dle chuti. Ihned podávejte posypané parmazánem.

5

Víkendová verze: na lžíci másla osmažte najemno nasekanou jarní cibulku nebo šalotku a až poté přidejte ostatní suroviny. Pokud se chcete hodně rozmazlit, vmíchejte do hotové kaše ještě trošku másla pro zjemnění.

Batátová ovesná kaše 2 Foto: Batátová ovesná kaše; foto: blog Tvoříme domov

Tvoříme domov Foto:

Doma chutná nejlépe!

Blog Tvoříme domov vznikl z jednoho zásadního důvodu – abych se na mateřské nezbláznila. Jsem obyčejná holka s běžnými zájmy, která však pohlíží na jídlo jako na svátek. Mám úctu k surovinám, které nechci „zabít“ zbytečnými průmyslovými produkty. Moje recepty jsou proto velmi jednoduché, často jen ze základních surovin a vždy bez chemie.

Chci ukázat, že zdravé jídlo nebo jeho varianty nemusí být jen podivně vypadající hrouda na talíři. Zároveň však vím, že občas přijde den, kdy si prostě musíme dopřát nějaké bolestné (takové mám tak třikrát do týdne :). Z toho důvodu jsem si oblíbila dezerty nebo chcete-li sladkosti, které poskytnou vše, co naše nervy potřebují, aniž bychom z nich museli mít velké výčitky. Bílou mouku vždy doplním tou celozrnnou, bílý cukr nahrazuji třtinovým nebo jej nepoužiji vůbec a sladím třeba datlemi.

Můj pohled na jídlo je možná jiný, nicméně nijak extrémní. Prostě vyznávám zdravý rozum. Protože bez buřtu pečeného nad ohněm to v létě prostě nejde!

Videa

reklama

reklama