Balzamikové kuře zapečené s cibulí

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Balzamikové kuře zapečené s cibulí Foto:
Balzamikové kuře zapečené s cibulí
Foto: isifa.com

Máme tu další recept na přípravu všemi oblíbeného kuřete. Přidejte bylinky a pořádnou dávku cibule a za chvíli máte luxusní oběd na stole.

Suroviny
kuřecí stehýnka 16 ks
olivový olej 1/4 hrnku
máslo 1/4 hrnku
mořská sůl
čerstvě namletý černý pepř
bílá cibule, nakrájená na klínky 8 ks
česnek, neoloupaný 12 stroužků
bílé víno 1/2 hrnku
pár snítek tymiánu
hladkolistá petržel 30 g
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 °C. Ve velké zapékací míse rozehřejte olej a máslo. Kuře ochuťte a ze všech stran opečte dohněda. Kuře vyndejte a osušte v papírové utěrce.

2

Do zapékací mísy přidejte cibuli a česnek a na střední teplotě duste 20–30 minut, dokud se vše nezačne zabarvovat. Slijte přebývající olej.

3

Kuře vložte zpět do zapékací mísy, přidejte bílé víno, ocet a tymián, dejte do trouby a pečte 15–20 minut, dokud maso nebude hotové.

4

Vyndejte z trouby a posypte petrželkou.

Balzamikové kuře zapečené s cibulí Foto: isifa.com

Balzamikové kuře zapečené s cibulí. Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama