Balzamikové kuře

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Balzamikové kuře  Foto:
Balzamikové kuře
Foto: S vášní pro jídlo

Recept na tohle kuře je taková letní rychlovka, která má díky octu příjemně štiplavou chuť. A hlavně nic moc speciálního na přípravu není potřeba a výsledek stojí za to! Ideální na léto, když chcete teplé jídlo, ale nemáte chuť dlouho vystávat u plotny.

Suroviny
kuřecí prsa s kůží 2 ks
olivový olej 2 lžíce
česnek 3 stroužky
sůl
několik lístků bazalky
Postup
1

Kuřecí prsa na pánvi opékejte na olivovém oleji nejprve kůží dolů asi 5 minut dozlatova. Prsa pak otočte, přidejte na plátky nakrájený česnek a opékejte další asi 3 minuty.

2

Do pánve ke kuřeti přidejte rajčata nakrájená na měsíčky a zalijte je balzamikovým octem. Vše nechte pomalu probublávat a redukovat asi 5 minut, aby vznikla hustá omáčka. Během redukování je dobré rajčata otáčet, aby rovnoměrně změkla.

3

Nakonec prsa dosolte a do omáčky, které zbydou asi dvě lžíce, vmíchejte nasekané lístky bazalky.

Balzamikové kuře  Foto:

Balzamikové kuře, foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Videa

reklama

reklama