Bageta s grilovanou zeleninou a sýrem Provolone

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Bageta s grilovanou zeleninou a sýrem provolone Foto:
Bageta s grilovanou zeleninou a sýrem provolone
Foto: archiv Prima

Na grilu lze hravě připravit i svačinu. Třeba bagetu se zeleninou a sýrem. Vyzkoušejte recept podle Zdeňka Pohlreicha.

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Suroviny
sýr Provolone
rozmarýn
Na pesto:
piniové oříšky
sušená rajčata
petrželka
sůl
Postup
1

Lilek nakrájejte na plátky, posolte a nechte zhruba 15 minut vypotit. Přidejte k němu ještě nakrájenou cuketu, osolte a opepřete, pokapejte olivovým olejem a opečte na grilu. Grilovanou zeleninu přendejte do mísy a posypejte čerstvě nasekanými bylinkami.

2

Teď si připravte pesto: v hmoždíři zpracujte nasekaný česnek, bazalku, petrželku, sušená rajčata, piniové oříšky, olivový olej, citronovou kůru a sůl.

3

Bagetu rozpůlte, pokapejte olivovým olejem a nechte chvíli opéct na grilu. Pak ji potřete pestem a vrstvěte na ni orestovanou zeleninu a nakrájený sýr. Naporcujte a podávejte.

Bageta s grilovanou zeleninou a sýrem provolone Foto:

Rozpal to, šéfe! II Foto:

Rozpal to, šéfe! II, foto: archiv Prima

Videa

reklama

reklama