Bábovka s jablky a vlašskými ořechy

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 ks
Bábovka s jablky a vlašskými ořechy Foto:
Bábovka s jablky a vlašskými ořechy
Foto: Coolinářka

Pokud hledáte snadný recept na rychlou bábovku k čaji či kávě na víkend, zkuste tento jednoduchý. Kombinace jablek a vlašských ořechů funguje spolehlivě a jablíčka navíc dodají bábovce vláčnost.

Suroviny
vlašské ořechy, hrubě namleté 100 g
jablka, nastrouhaná 150 g
hnědý cukr 1 hrnek
prášek do pečiva 1 lžíce
vejce 4 ks
mléko 100 ml
olej 1/2 hrnku
máslo + hrubá mouka na vymazání formy
Postup
1

Předehřeje troubu na 170 °C.

2

Ve větší míse rozšlehejte vejce, k nim přidejte mléko, olej a vše promíchejte. Nyní do této směsi přidejte nastrouhaná jablka a hrubě pomleté vlašské ořechy.

3

V jiné míse smíchejte sypké suroviny: mouku, prášek do pečiva a hnědý cukr. Postupně sypké suroviny vmíchávejte do tekuté směsi. Vznikne těsto, které nalijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku.

4

Tu dejte ihned péct, přibližně na 1 hodinu. Pro kontrolu zapíchněte do bábovky špejli: pokud ji vyndáte suchou, je bábovka hotová.

5

Upečenou ji vyklopte na drátěnou mřížku a nechte zchladnout. Před podáváním bábovku posypejte moučkovým cukrem.

Bábovka s jablky a vlašskými ořechy 2 Foto:

Bábovka s jablky a vlašskými ořechy; foto: Coolinářka.cz

 

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.

Videa

reklama

reklama