Babiččino jarní dušené kuře

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Babiččino jarní dušené kuře  Foto:
Babiččino jarní dušené kuře
Foto: kuchařka Jednoduchý stůl

Máte-li babičku na venkově, která chová slepice a kuřata, máte vyhráno. Pokud ne, nezoufejte, i běžně dostupné masité kuře udělá pořádnou parádu. Pečením se zeleninou a vínem bude krásně šťavnaté. Stejným způsobem můžete připravit i baby kuřátka nebo celé kuře, ale počítejte s delší dobou pečení.

Článek

Kuře pečené v mléce Foto:

25 nejlepších receptů na kuře

Ne nadarmo vycházejí kuchařky kuře 100x jinak, kuřecí maso je chuťově velmi neutrální, takže se dá kombinovat s různými ingrediencemi, a navíc je jeho příprava jednoduchá...
Suroviny
hladká mouka 2 lžíce
mletý kmín 1 lžíce
mořská sůl 1/2 lžičky
čerstvě namletý černý pepř 1/2 lžičky
kuřecí stehna nebo čtvrtky 4 ks
olivový olej 2 lžíce
pórek 2 ks
velká mrkev 2 ks
řapíkatý celer 2 řapíky
malé brambory 350 g
rozmarýn 1 snítka
suché bílé víno 250 ml
kuřecí vývar 250 ml
hladkolistá petržel, nahrubo nasekaná 1 hrst
Postup
1

Troubu předehřejte na 180 °C. Do většího uzavíratelného sáčku vsypte mouku, kmín, sůl a pepř. Promíchejte, přidejte stehna či čtvrtky a sáčkem pořádně zatřeste, aby se maso v koření dostatečně obalilo.

2

Ve větším hrnci vhodném do trouby či v hlubokém pekáči rozehřejte na střední teplotě olej a opečte na něm maso dozlatova, zhruba 2–3 minuty z každé strany. Vyjměte na talíř.

3

Pórek pečlivě omyjte a bílou část nakrájejte na 2cm kolečka, zelenou nebudete potřebovat. Mrkev nakrájejte na kousky, celer na 2cm plátky, brambory oloupejte a překrojte na menší kousky. Polovinu zeleniny naskládejte do volného hrnce, poklaďte bylinkami, zalijte vínem a vývarem. Navrch položte maso a překryjte zbytkem zeleniny. Zakryjte poklicí a nechte péct 1 hodinu, nebude-li maso ještě hotové, pečte ho déle. Před podáváním posypte nasekanou petrželkou.

Babiččino jarní dušené kuře  Foto: Babiččino jarní dušené kuře; foto: kuchařka Jednoduchý stůl

Jednoduchý stůl

Jednoduchý stůl Foto:

Svěží a báječné recepty pro každý den

Michele Cranston

Více než sto receptů od rychlých a jednoduchých večeří pro všední den podávaných v obyčejné misce přes rodinná jídla moderního vzhledu až po staré dobré recepty na slavnostní a víkendové pokrmy podávané na jednom velkém talíři pro více lidí dohromady a doplněné o různé přílohy.

Recepty jsou moderní, jednoduché a originální. Na jejich přípravu budete potřebovat pouze dostupné suroviny a přísady, které stačí už jen chytře zkombinovat. Získáte osobité jídlo plné vůní a chutí, které si každý zamiluje. V celé knize najdete spoustu rad a informací, jak nejsnáze dosáhnout správný výsledek – tedy jídlo potěšující všechny smysly.

Vydalo nakladatelství Omega.

Článek

Nejlepší recepty na víkendové kuře Foto:

Nejlepší recepty na víkendové kuře

Patří na váš víkendový stůl pečené kuře? Pak pro vás máme inspiraci, jak ho připravit!
Videa

reklama

reklama