Avokádový salát s kuřetem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Avokádový salát s kuřetem  Foto:
Avokádový salát s kuřetem
Foto: Janina Černá / Cukrfree

Jemná, hutná a vydatná dužina avokáda s krémovitou konzistencí se ráda podvolí jakémukoliv dochucení. Avokádo můžete konzumovat jen tak, ale stejně tak poslouží jako skvělá součást nejrůznějších jídel, především salátů volně inspirovaných mexickou kuchyní.

Pokud se snažíte ve svém jídelníčku omezit cukr, pořiďte si nové číslo časopisu Prima FRESH, kde najdete několik receptů z kuchařky Cukrfree autorky Janiny Černé:

Článek

Jarní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Užijte si krásné jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jarní číslo časopisu Prima FRESH plné nových, svěžích receptů, které je radost vařit, najdete v prodeji již od 8. března.
Suroviny
větší zralé avokádo 1 ks
olivový olej 1 lžíce
šťáva z limetky 1 lžíce
červená cibule, najemno nakrájená 2 lžíce
česnek, najemno nasekaný 2 stroužky
čerstvý koriandr, nasekaný 2 lžíce
římský kmín 1/4 lžičky
uvařená kuřecí prsa, na kostičky nakrájená 2 ks
himálajská sůl
čerstvě namletý pepř
římský salát nebo tortilla k podávání
Postup
1

Ve středně velké míse rozmačkejte dužinu z avokáda, přidejte zakysanou smetanu, olivový olej, šťávu z limetky a vše promíchejte. Poté přidejte cibuli, česnek, koriandr, římský kmín a na kostičky nakrájené kuře, promíchejte a dochuťte solí a pepřem.

2

Podávejte ve větším listu římského salátu nebo v domácí tortille.

Avokádový salát s kuřetem  Foto: Avokádový salát s kuřetem; foto: Janina Černá / Cukrfree

Cukrfree kuchařka

Cukrfree kuchařka Foto:

Účelem této kuchařky napsané známou blogerkou není jen inspirace novými a pro některé i netradičními recepty a ingrediencemi. Je to hlavně důkaz toho, že i život bez cukru může být dlouhodobě udržitelný, a to bez jakéhokoli omezování. Je to též důkaz toho, že i život bez cukru může být skutečně sladký. Není to dieta, je to životní styl. Recepty v této knize jsou nízkofruktózové, většina z nich je také nízkosacharidová s větším obsahem tuků a všechny jsou zároveň bezlepkové. Zahrnují kompletní menu – snídaně, snacky, hlavní jídla, přílohy, dezerty…

Autorka Janina Černá se v roce 2015 díky svému blogu Cukrfree.cz stala objevem českého blogerského světa, kdy během pouhých několika měsíců „nasbírala“ tisíce příznivců. I to svědčí o tom, že téma cukru v naší stravě již není lhostejné mnoha lidem.

Vydalo nakladatelství CPress.

Videa

reklama

reklama