Avokádový hummus

Doba přípravy:
Avokádový hummus Foto:
Avokádový hummus
Foto: Kate's Cuisine

Hummus je nejen skvělou svačinkou či večeří, ale také je to perfektní pohoštění pro návštěvu nebo na párty. Stačí k tomu zeleninové hranolky či tortilla chips a pochutina je na světě.

Suroviny
zralé avokádo 1 ks
cizrna z konzervy 400 g
tahini pasta 1–2 lžíce
sůl
hrst čerstvé listové petržele
šťáva z poloviny limety
olivový olej dle chuti a hustoty hummusu
Postup
1

Avokádo rozpulte, vyndejte pecku a dužinu dejte do nádoby od mixéru.

2

Přidejte cizrnu, chilli papričku nasekanou nadrobno, tahini, olivový olej a sůl.

3

Rozmixujte dohladka. Pokud se vám hummus zdá moc hustý, přilijte olej a znovu mixujte.

4

Přidejte šťávu z limetky a důkladně hummus promíchejte.

5

Petrželku nasekejte nadrobno a vmíchejte do hummusu. Podávejte s tortilla chips či zeleninovými hranolky.

Avokádový hummus 2 Foto: Avokádový hummus; foto: Kate's Cuisine

Kate´s Cuisine Foto: V kuchyni u Kate

Jmenuji se Kateřina, žiji v Brně a již nějaký čas píši food blog Kate’s Cuisine. Vaření, pečení a psaní blogu je mou velkou radostí, koníčkem a vášní. Jídlo prostě miluji a snažím se ke každé surovině přistupovat s úctou a láskou. Každý recept tak má svůj příběh.

Na mém blogu najdete recepty, články, recenze a také videa. Budu se těšit na vaši návštěvu.

Videa

reklama

reklama

\n