Avokádový hummus

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Avokádový hummus Foto:
Avokádový hummus
Foto: profimedia.cz

Hummus, to je typický pokrm z arabské kuchyně. Základem je vždy cizrna a tahini pasta. Můžete na konci doplnit o avokádo a semínka z granátového jablka a skvělou chuťovku máte hotovou.

Podívejte se na návodné video, jak jednoduše připravit avokádo na další vaření:

Suroviny
cizrna konzervy 1 hrnek
nálev z cizrny 1/2 hrnku
tahini pasta 1/2 hrnku
česnek 1 stroužek
sůl
černý pepř
K podávání:
semínka z granátového jablka
mletý římský kmín
avokádový nebo olivový olej
rozpečené tortilly
Postup
1

Cizrnu, nálev, tahini, avokádo nakrájené na plátky, posekaný česnek a citronovou šťávu vyšlehejte v mixéru do hladké pasty.

2

Ochuťte a podávejte posypané granátovými semínky, římským kmínem a pokapané olejem. Podávejte s rozpečenými a nalámanými tortillami na nabírání.

Avokádový hummus Foto:

Avokádový hummus, foto: Profimedia.cz

Uložit

Videa

reklama

reklama