Avokádo plněné tuňákovým salátem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Avokádo plněné tuňákovým salátem  Foto:
Avokádo plněné tuňákovým salátem
Foto: archiv Calvo

Léto je obdobím, kdy je velmi snadné jíst zdravě. Těžká jídla nás přirozeně nelákají a raději jíme čerstvou zeleninu a lehčí pokrmy. Vyzkoušejte třeba tento recept na plněná avokáda s tuňákem, organismus nabijete vitaminy, minerály a potřebnými omega-3 mastnými kyselinami a ještě si pochutnáte :)

Podívejte se na návodné video, jak jednoduše připravit avokádo na další vaření:

Suroviny
zralá avokáda 4 ks
tuňák Calvo v olivovém oleji 2 plechovky (po 80 g)
větší rajče 1 ks
červená cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
hrst nasekaného koriandru
citron 1 ks
sůl
čerstvě namletý pepř
cherry rajčátka a čerstvý koriandr nebo petržel na ozdobu
Postup
1

Avokáda oloupejte, rozpůlte a vyjměte pecky. Vzniklé poloviny pokapejte citronem, aby nedošlo k oxidaci. Pomocí lžíce prohlubte otvory po peckách u šesti polovin avokád. Získanou dužinu spolu se zbylými dvěma polovinami avokád rozmačkejte vidličkou nebo rozetřete nožem.

2

Najemno nakrájejte červenou cibuli, rajče a česnek. Maso z tuňáka nechte odkapat a smíchejte spolu s rajčaty, červenou cibulí, česnekem a rozmačkaným avokádem. Nakonec vzniklou směs dochuťte přidáním koriandru, soli a pepře.

3

Směsí plňte půlky avokáda, které můžete ozdobit půlkou cherry rajčátka a lístky koriandru. Podávat můžete samostatně nebo s opečeným chlebem ochuceným olivovým olejem, česnekem a bylinkami.

Avokádo plněné tuňákovým salátem  Foto:

Avokádo plněné tuňákovým salátem, foto: archiv Calvo

Uložit

Videa

reklama

reklama