Asijský stir-fry s lososem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Asijský stir-fry s lososem Foto:
Asijský stir-fry s lososem
Foto: isifa.com

Inspirujte se asijskou kuchyní a vařte rychle a zdravě! V tomto případě si navíc vystačíte s minimem surovin. Stačí osmahnout rybu (nebo kuřecí či hovězí maso), zeleninu podle chuti a přidat nudle.

Suroviny
kůra a šťáva z 1 limetky
teriyaki omáčka 4 lžíce
filet z lososa s kůží, asi 125 g každý 2 ks
sušené méněvaječné nudle 2 klubka
mix barevné zeleniny 300 g
sójová omáčka při podávání
Postup
1

V mělké misce smíchejte teriyaki omáčku s nastrouhanou kůrou z limetky. Vložte filety z lososa, důkladně je omáčkou obalte a nechte asi 10 minut marinovat.

2

Rozehřejte wok nebo pánev na střední teplotu a nalijte 1 lžíci rostlinného oleje. Shrňte trochu přebývající marinády z lososa, pak filety vložte do oleje a opékejte 23 minuty z každé strany, pak je vyjměte a odložte stranou.

3

Nudle uvařte podle návodu na obalu. Mezitím přidejte do woku zbylou marinádu spolu se zeleninou a smažte 3–4 minuty.

4

Uvařené nudle slijte, nechte okapat a potom vmíchejte do woku. Navrch položte velké kousky lososa.

5

Pokapejte limetkovou šťávou a podávejte horké s sójovou omáčkou pro dochucení.

Asijský stir-fry s lososem Foto: isifa.com

Asijský stir-fry s lososem. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama