Arabská kořeněná káva z džezvy

Doba přípravy:
Arabská kořeněná káva z džezvy Foto:
Arabská kořeněná káva z džezvy
Foto: kuchařka Ohnivý kuře II

Po dobrém jídle je dobrá kávička. Vyzkoušejte tradiční přípravu kávy v džezvě. Možná budete v dnešní době instantních káv a espres překvapeni její lahodnou chutí.

Suroviny
káva (arabica a robusta – zrnková směs)
mletý kardamom
mletá skořice
mletá vanilka
špetka chilli pro labužníky
Postup
1

Čerstvou praženou kávu namelte na velmi jemný prášek. Do džezvy dejte lžičku cukru, který nechte na ohni lehce zkaramelizovat. Zalijte studenou vodou a přidejte kávu smíchanou se špetkou kardamomu, skořice a vanilky (nebo chilli), zpravidla dvě lžičky na šálek kávy.

2

Kávu přiveďte k varu, až zpění po okraj džezvy. V ten moment odeberte malé množství pěny a dejte ji na dno šálku. Poté rychle za sebou přiveďte kávu ještě dvakrát k varu. Pak ji nechte odstát a nalijte do šálků.

Další recepty z oblíbeného seriálu Ohnivý kuře najdete v nové kuchařce:

kuchařka Ohnivý kuře II Foto:

OHNIVÝ KUŘE II

80 NOVÝCH ORIGINÁLNÍCH RECEPTŮ ZE SERIÁLU S VŮNÍ JÍDLA A CHUTÍ ŽIVOTA

Epizody z oblíbeného seriálu a hlavně recepty z něj v další knižní podobě – pro příznivce partičky z televizní obrazovky přichází druhý přírůstek do knihovny.

Najdete v něm 80 nových originálních receptů, od české klasiky známé i neznámé přes slovutné světové recepty až po pikantní asijské novinky. A otevřeno je i v cukrárně, Veroničiny žloutkové věnečky jsou prostě nepřekonatelné.

Pobavte se nejen u obrazovky, ale i v kuchyni a vyberte si z nabízené galerie receptů k snídani, obědu i večeři.

Vydává nakladatelství Euromedia / IKAR

Videa

reklama

reklama