Anglická snídaně z jedné pánve

Doba přípravy:
Počet porcí: 1–2
Anglická snídaně z jedné pánve Foto:
Anglická snídaně z jedné pánve
Foto: All

Anglická snídaně připravená jako známý pokrm shakshuka, který řada z vás jistě dobře zná. Všechny chutě i vůně se v pánvi krásně propojí a vaše chuťové pohárky budou v sedmém nebi!

Recept

Shakshuka Foto:

Shakshuka

Znáte pokrm Shakshuka [šakšuka]? Původem je ze severní Afriky, ale běžně si ho vaří například i v Izraeli. Považuje se za snídaňové jídlo, ale jak můžete sami vidět,...
Suroviny
klobáska chipolata 2 ks
slanina nakrájená na kostičky 1 hrst
krájená rajčata 1/3 plechovky
pečené fazole 1/3 plechovky
chilli vločky 1 lžička
mletá uzená paprika 1 lžička
vejce 2 ks
bylinky
ostrá omáčka, kečup a chléb (volitelné)
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 °C. Připravte si menší pánev (s rukojetí vhodnou do trouby), dejte do ní klobásky a vložte do trouby.

2

Po 10 minutách pánev vyndejte a přidejte slaninu. Pečte dalších 10 minut, případně dokud nebude slanina dostatečně vypečená.

3

Přilijte rajčata, fazole, zasypejte chilli vločkami, paprikou a promíchejte. Opečené klobásky přemístěte do jedné poloviny pánve. Do druhé rozklepněte vejce (pokuste se udržet žloutky pohromadě).

4

Pečte v troubě 10–15 minut, dokud nejsou bílky hotové.

5

Posypejte trochou pepře, bylinkami a podávejte!

Anglická snídaně z jedné pánve 2 Foto: Anglická snídaně z jedné pánve; foto: thelondoner.me

Uložit

Videa

reklama

reklama