Ananasový tarte tatin

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Ananasový tarte tatin Foto:
Ananasový tarte tatin
Foto: isifa.com

Obrácený koláč objevily kdysi náhodou sestry Tatinovy. Dnes je to jeden z celosvětově oblíbených moučníků, které se dají vytvořit z různých druhů ovoce, ale i naslano. My pro vás máme efektní variantu z ananasu.

Suroviny
velký ananas, oloupaný a nakrájený na kroužky 1 ks
hnědý cukr 1 hrnek
voda 1/2 hrnku
skořice 1 svitek
máslo 125 g
chlazené listové těsto 400 g
K servírování:
Postup
1

Předehřejte troubu na 200 °C, na zapékací misky (např. 4 x 10 cm, můžete také použít 1 větší pánev vhodnou do trouby) dejte cukr a vodu a na nízké teplotě zahřívejte.

2

Cukr nechte rozpustit. Když je rozpuštěný, přidejte skořici a máslo, zvyšte teplotu a nechte zkaramelizovat.

3

Přidejte kolečka ananasu a vařte 2–3 minuty.

4

Sundejte pánev z ohně, vyndejte skořici a nechte asi 5 minut ochladit.

5

Odlijte polovinu karamelu. Z těsta vyřízněte kruhy velikosti pánve, položte je na ananasové kroužky a natlačte do okrajů.

6

Pečte v troubě 2530 minut.

7

Vyndejte koláče z trouby, překlopte je na talíře a podávejte se zbytkem karamelu a zmrzlinou.

Ananasový tarte tatin Foto: isifa.com

Ananasový tarte tatin. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama