Ananas s vanilkovou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Ananas s vanilkovou omáčkou Foto:
Ananas s vanilkovou omáčkou
Foto: Česko vaří s Pohlreichem

Ideální tečka za exotickým menu... Sladké pokušení v sobě spojuje ananas a kokos, ovoněný vanilkou. Výtečné je spojení horkého ovoce se svěží zmrzlinou. Určitě si pochutnáte!

Už za týden, 30. listopadu, si tento recept můžete vyzkoušet naživo přímo se Zdeňkem Pohlreichem v nové kulinární show Česko vaří s Pohlreichem!

Suroviny
zralý ananas 1 ks
kokosová zmrzlina 4 porce
máslo 40 g
vychlazené máslo, nakrájené na kostičky 20 g
citron 1 ks
vanilkový lusk 1/2 ks
100% ananasový džus 100 ml
hnědý cukr 60 g
bílý rum 20 cl
pár lístků čerstvé máty
Postup
1

Ananas očistěte a ukrojte z něj 4 plátky o síle přibližně 3 cm. Z každého plátku pak vykrojte střed.

2

V pánvi na rozehřátém másle restujte jednotlivé plátky ananasu přibližně 30 vteřin. Poté je vyndejte z pánve a uložte stranou.

3

Do pánve přidejte cukr, vanilkový lusk, citronovou a ananasovou šťávu. Vše společně povařte do zhoustnutí a přidejte rum. Na závěr do omáčky zašlehejte kostičky studeného másla, přidejte plátky ananasu a nechte mimo žár zlehka prohřát.

4

Plátky ananasu dejte na talíře, každou porci přelejte omáčkou, přidejte porci kokosové zmrzliny a na závěr ozdobte lístkem čerstvé máty. Ihned servírujte.

Česko vaří s PohlreichemNová kuchařka!

Nová kniha je další z řady úspěšných kuchařských knih, které vyšly pod taktovkou "šéfa" Zdeňka Pohlreicha. Stejně jako předešlé tituly, i tato kniha doprovází novou televizní show Česko vaří s Pohlreichem.

V knize najdete 23 kompletních menu obsahujících recepty na předkrm, hlavní jídlo a dezert. Když už ne před kamerou, tak alespoň doma zkuste se Zdeňkem uvařit nejlepší večeři vašeho života!

Videa

reklama

reklama