Připravte originální jedlé dárky na poslední chvíli

Jedlé dárky na poslední chvíli Foto:
Jedlé dárky na poslední chvíli
Foto: All

Jedlé dárky obdarovaného potěší hned dvakrát. Nejprve ocení, že jste si s přípravou dali práci a věnovali mu čas a za druhé si na něm pochutná :)

I pro vás má výroba jedlých dárků své výhody. Pokud vás vaření baví, je to jistě lepší způsob trávení volného času než běhání v přeplněných obchodech. Pusťte si hudbu, nalijte si sklenku a dejte se do přípravy sladkých či slaných dobrot. A berte to jako relax...

Další výhodou je, že když už se do toho pustíte, můžete najednou vyrobit dárků, kolik potřebujete. Vaše geniální chutney nebo karamely potěší tetičku stejně jako vašeho šéfa. A klidně vyrobte ještě pár dávek navíc, "pohotovostní" univerzální dárky se vždy hodí :)

Výrobou samotných dárků to ale nekončí, dejte svým výtvorům ještě trochu péče navíc a hezky je zabalte. Ručně vyrobené cedulky, hezké stuhy a skleničky, ozdobené krabičky, to vše povýší vaše laskominy na profesionální úroveň.

Vybrali jsme pro vás 5 receptů na jedlé dárky, které jsou na přípravu jednoduché a zaručeně s nimi budete slavit úspěch!

K svátkům patří i nějaké to nezdravé jídlo a masožravce určitě potěšíte doma naloženými utopenci. Zkuste to tentokrát ještě o kousek zajímavěji a připravte naložená prasátka. Zaručujeme, že obdarovaného potěší víc než zlaté prasátko :)

Recept

Utopenci de luxe Foto:

Utopenci de luxe

Utopenec je klasika klasik, a dokonce i můj muž, téměř vegetarián, si tyhle naložené špekáčky někdy v hospodě dá. A protože láska prochází nejprve kuchyní a pak teprve...
Vyrobit burákové máslo je velmi jednoduché a přitom to působí jako velmi luxusní pochoutka. Obdobným způsobem se dají připravit i másla z jiných druhů ořechů.

Recept

Burákové máslo  Foto:

Burákové máslo

Buď ho milujete, nebo nesnášíte. Jinak to nebývá. Když jsem tvořila recepty do této kapitoly, napadlo mě vyzkoušet ty domácí. Nemůže to být přece nic složitého. Právě...
Báječné sladké suchárky plné křupavých ořechů mají dlouhou životnost, ale těžko to ověřit, protože nikdy dlouho nevydrží. Tradičně se v Itálii, odkud tento recept pochází, namáčejí do dezertního vína, ale stejně lahodné jsou i namočené do kávy.

Recept

Oříškové sušenky Cantuccini Foto:

Oříškové sušenky Cantuccini

Tento jednoduchý prastarý recept pochází z Toskánska a oceníte jej především na podzim a v zimě. Cantuccini vás příjemně zahřejí. Podávají se totiž omočené ve voňavém...
Pečený čaj se často prodává na adventních trzích a je to oblíbený dárek pro všechny, kdo si oblíbili ovocné čaje. Je ovšem velmi jednoduché ho připravit i doma a namíchat svou originální směs přesně podle vlastní chuti.

Recept

Pečený čaj na zahřátí Foto:

Pečený čaj na zahřátí

Pečený čaj slaví svůj návrat. Dělávaly ho naše babičky a teď se s ním můžeme potěšit i my. V zimě krásně zahřeje a ještě navíc provoní celý dům. Variací je nepřeberné...
Trošku netradiční sladkokyselá marmeláda z červené cibule je skutečně fantastická, a pokud ji jednou někomu darujete, vsaďte se, že ji po vás bude chtít znovu a znovu :) Na začátku to chce trochu loupání a krájení, ale pak už se dělá v hrnci skoro sama a na konci na vás bude čekat voňavá dobrota.

Recept

Cibuláda z červené cibule  Foto:

Cibuláda z červené cibule

Koncentrovaný podzim ve skleničce. Marmeláda z cibule vás oslní sladko-kyselo-pikantní chutí a můžu zaručit, že se stane stálicí vaší kuchyně. Je to totiž nadpozemská dobrota.
Připravila Klára Michalová

Videa

reklama

reklama