Přinášíme vám letní várku gastro novinek a tipů – je z čeho vybírat!

Letní várka gastro novinek a tipů  Foto:
Letní várka gastro novinek a tipů
Foto: TZ

První letní výběr novinek z prostředí gastronomie se nese především v duchu osvěžení – přinášíme vám hned tři nápojové tipy, poté jednu sýrovou novinku na gril a také něco na dovybavení vaší kuchyně!

Nové letní drinky v Bageterii Boulevard

Se zvyšujícími se teplotami je nezbytné tělo zásobit dostatečným přísunem tekutin. Proč to současně neudělat chutně a navíc s bohatou náloží vitamínů? Co takhle se osvěžit tradiční a pořád oblíbenou citronádou nebo čerstvou okurkovou limonádou s aloe či ovocem nabitým jahodovým sorbetem. Není nutno si lámat vlastní hlavu nad recepty a přípravou, stačí zajít do Bageterie Boulevard. Ta totiž s blížícími se teplými dny rozšiřuje svoji nabídku a spouští nové „ice drinks“. Osvěžující ovocné potěšení doplňuje exotická specialita, mangové latté, které přímo na míru vymyslel známý barista Jakub Hartl. Ten se od studia jaderné fyziky přesunul raději ke kávě a dnes působí v pražské La Bohème Café. Tradičně se účastní soutěže Barista roku, kde se několikrát umístil na medailových místech. V případě nového latté se můžete těšit na mangové pyré zalité mlékem s kokosovou příchutí, které doplňuje ledová tříšť a dávka silného espressa.

Letní várka gastro novinek a tipů 2 Foto:

Se Sedlčanským Tuplákem bude mít grilování ty správné grády

Stejně tak, jako k tradici našeho národa patří pivo jako křen, jsou Češi nadšenci do grilování. Sedlčanský pojí tyto dvě naše výsady a uvádí na trh nový hermelín Sedlčanský Tuplák, který je pro letní grilovačku přímo stvořený. Pojmenování si vysloužil nejen kvůli tomu, že se skvěle hodí k pivu, ale i pro jeho maxi velikost a balení po dvou. Jeho receptura je vymyšlená přesně tak, aby bylo sýrové jádro po ogrilování pěkně kompaktní, ale pružné a jemné, s delikátní chutí, kterou Sedlčanský Tuplák přináší ve třech variantách – na gril, na gril s bylinkami, na gril s pepřem.

Navíc pro vás máme i recept na Vodácký HermBurger:

Ingredience na 2 porce: 1 balení Sedlčanský Tuplák s pepřem; 2 bulky; 1 rajče; 1 červená cibule; pevnější alobal

Postup:

1. Nejprve Sedlčanský Tuplák vyjměte z obalu. Hermelíny potřete trochou oleje a zabalte do alobalu. Vložte je na rozpálený gril.

2. Cibuli nakrájejte na kolečka a opečte na grilu. Housku rozkrojte napůl a také ji dejte na gril rozpéct. Když je vše ugrilované, je čas sestavit hermburger.

3. Na spodní část bulky dejte ogrilovaný Tuplák, na něj kolečko rajčete, opečenou cibulku a vše přiklopte horní částí bulky.

Ogrilovanou housku potřete hořčicí, kečupem nebo barbecue omáčkou.

Letní várka gastro novinek a tipů 3 Foto:

Osvěžte se v parnech drinkem Berry Buzzer

I limonáda může mít sofistikovanou chuť! Bitter Lemon je hořký jako tonic a příjemně sladký jako dobře namíchaná citronáda. Chlazený na led v teplých dnech příjemně osvěží a ve spojení s alkoholem dokáže vykouzlit celou řadu koktejlů. Letos slaví Bitter Lemon, jeden z pokladů značky Schweppes, už 70. narozeniny.

Vyzkoušejte jejich nealkoholický koktejl Berry Buzzer:

Ingredience na 1 drink: 2 plátky limetky, 2 ostružiny, 2 borůvky, drcený led, 20 cl Schweppes Bitter Lemon, široká sklenice na longdrink

Postup:

1. Lesní plody a jeden plátek limetky vložte do sklenice na longdrink a jemně pomačkejte dohromady, aby se z nich uvolnila chuť. Nemáte-li vhodné mačkátko, můžete použít obrácený konec vařečky.

2. Přidejte drcený led a pak Schweppes Bitter Lemon. Zbývajícím plátkem limetky otřete okraj sklenice a položte jej na nápoj jako ozdobu.

Před použitím vychlaďte sklenici tak, že ji naplníte ledem. Před přípravou nápoje led ze sklenice vysypte. Sklenice můžete rovněž uchovávat v mrazáku.

Letní várka gastro novinek a tipů 4 Foto:

Barevná skládací sada misek, která ušetří místo v kuchyni

Skvělé pokrmy začínají kvalitním kuchyňským vybavením. Skládací sada misek Brabantia usnadní nejen přípravu jídel, ale zároveň šetří místo v kuchyňských skříňkách.

Sada Brabantia obsahuje velkou červenou mísu s obsahem 3,2 litru a menší mísu v barvě svěží zelené o obsahu 1,5 litru. Obě mísy mají inteligentní okraje, které umožňují snadné nalévání, a silikonový podstavec, který brání klouzání misky a usnadňuje tak manipulaci. Dále sada obsahuje cedník v mátové barvě s otvory ve tvaru kytiček. Disponuje třemi opěrnými body, díky kterým jej snadno postavíte třeba do dřezu. Třešničkou celé sady je odšťavňovač na citrusy ve žluté barvě, který je doplněn speciální odměrkou s obsahem 0,5 litru určenou nejen na šťávu z ovoce, ale využijete ji i samostatně. Všechny misky se snadno čistí a lze je jednoduše mýt v myčce. Sadu seženete na e-shopu.

Letní várka gastro novinek a tipů 5 Foto:

Osvěžující spojení kávy a citrusové limonády – Mazagrande

Zvědavost nám dává chuť objevovat. A vždycky nás zavede o kousek dál. Díky ní máme víc vzrušujících zážitků, ale také víc průšvihů. Zvědavost se také neustále na něco ptá. Třeba proč nesmíchat kávu s limonádou? A je to právě zvědavost, díky které bylo vytvořeno neobvyklé a osvěžující spojení kávy a citrusové limonády. Mazagrande ale není jen další nová ochucená limonáda nebo energeťák. Je to přírodní jemně perlivý nealkoholický drink s chutí čerstvých citrusů a nádechem kávy. Originální chuť a přirozená energie kávového osvěžení dokáže v každém probudit zvědavost. Mazagrande, vyráběné na čistě přírodním základu, chutná výborně samotné, na ledu s citronem anebo v míchaných nápojích s alkoholem. Vyzkoušejte tuto novinku i vy!

Připravila Tereza Pánková

Videa

reklama

reklama