Podlehněte krásám latino kuchyně

Latino Food Festival  Foto:
Latino Food Festival
Foto: Thinkstock

Pokud vás láká barevná a chuťově bohatá kuchyně Latinské Ameriky nebo Španělska, máte tuto neděli jedinečnou možnost ochutnat vybrané pokrmy z jejich kuchyní a k tomu si třeba zatančit tango či salsu. Stačí vyrazit na Latino Food Festival!

Španělská kuchyně je typická svou rozmanitostí, chutí, čerstvými ingrediencemi a bohatým výběrem koření. Mezi nejvíce používané suroviny bezpochyby patří šafrán, česnek, kvalitní olivový olej, čerstvá zelenina, zejména rajčata a brambory, čerstvé ryby a mořské plody, jehněčí a hovězí maso.

Každá oblast na pyrenejském poloostrově má svou vlastní typizovanou kuchyni a nejinak je tomu i v ostatních španělsky mluvících a vařících zemích, takže proto nelze hovořit o španělské kuchyni jako celku. Co je pro ni ale typické celkově, je fakt, že patří mezi ty nejzdravější kuchyně vůbec. A nejlépe si ji vychutnáte na čerstvém vzduchu. Tato kuchyně stejně jako celá její historie je silně ovlivněna působením Arabů i Židů.

Latino Food Festival 5 Foto:

Největší specialitou je bezesporu pravá španělská Paella, která je žhavým kandidátem pro označení typické španělské jídlo. Podlehnete jistě ale i tapas, což jsou jejich typické chuťovky, předkrmy. Podávají se především k vínu a narazíte na ně v každém baru nebo vinárně. Mezi ty nejoblíbenější patří Pulpo a la Gallega, Tortilla española, Chorizo, Jamón Serano, Manchego, Krevety na česneku a mnoho dalších.

Španělsky hovořící kuchaři jsou opravdovými mistry v přípravě rozmanitých druhů mořských plodů. V kuchyni můžete ochutnat méně časté druhy mušlí, například zaděnky, slávky nebo střenky.

Pokud si chcete užít delikatesy latino kuchyně včetně latinoamerických hudebníků a tanečníků, přijďte udělat radost svým chuťovým buňkám a roztančit svá těla v rytmu salsy, samby a jiných nádherných tanců na Latino Food Festival.

Latino Food Festival 4 Foto:

Latino Food Festival 2 Foto:

Můžete se těšit na kulinářskou cestu kolem světa. Churrasco, empanada, tamaal, chipa salsa,tacos, maté, dulce de leche... to jsou jen některé z výjimečných specialit kuchyně Latinské Ameriky, ovlivněné všemi národy, které tento kontinent osidlovaly.

Během jednoho dne tak můžete ochutnat takřka celý svět – Afriku, Evropu i Asii. Také si můžete zatančit tango, salsu a sambu s učiteli škol latinsko-amerických tanců nebo se jen tak vlnit v rytmu reggae. Protože je léto a k tomu všemu patří mojito, capirinha a kubánský doutník.

Termín 23. 08. 2015

Konání akce od 11:00 do 20:00 hod.

Místo: tzv. Hořejší nábřeží, smíchovská náplavka, Praha 5 (na Smíchovské straně)

VSTUP VOLNÝ

Další informace najdete na fb stránce akce.

Recept

Chilli con carne s čokoládou, rýží a kukuřičnými tortillami  Foto:

Chilli con carne s čokoládou, rýží a kukuřičnými tortillami

Chilli con carne je skvělé zahřívací jídlo. Navíc je velmi společenské, stačí vše servírovat ve velkých mísách a každý si nabere jen to, co má rád.

Recept

Burritos se sýrem a špenátem  Foto:

Burritos se sýrem a špenátem

Pšeničné placky dávají prostor fantazii. Něžně je položte na linku, dvakrát je pohlaďte, a pak už jen plňte tím, co máte rádi, pardon, co mají rády vaše děti .

Recept

Guacamole s krevetami Foto:

Guacamole s krevetami

Základem této pikantní pomazánky je kvalitní zralé avokádo. Někdy je potřeba si na něj trochu počkat a nechat ho doma dozrát při pokojové teplotě, ideálně blízko banánů. A...

Recept

Paella s kuřecími paličkami a chorizem  Foto:

Paella s kuřecími paličkami a chorizem

Paella je španělský národní pokrm z rýže, masa a zeleniny. Existuje velké množství variací, často se podává s mořskými plody, ale třeba i s králíkem. Výhodou tohoto jídla...

Recept

Salát se šunkou jamón ibérico Foto:

Salát se šunkou jamón ibérico

Španělská kuchyně je plná osvěžujících a výtečných jídel. Ačkoliv zima je spíše obdobím pro syté a vydatné pokrmy, zkuste si občas připravit něco lehčího, po salátu s...

Videa

reklama

reklama