Pizza placka z květáku

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Pizza placka z květáku Foto:
Pizza placka z květáku
Foto: Johana Pošová

Hit vegetariánské kuchyně posledních let, v němž květák našel úplně jiné – a opět naprosto skvělé – postavení.

Suroviny
květák 1/2 ks
nastrouhaný sýr – různé druhy 1/2 hrnku
petrželka 1/2 hrnku
vejce 1 ks
česnek 1 stroužek
sůl
Postup
1

Květák rozstrouhejte ideálně v robotu (ručně je to dost velká práce, ale jde to také) strouhacím nástavcem na drobenku a pak ji vařte v páře asi 15 minut. Přesuňte do mísy a nechte vychladnout.

2

Troubu předehřejte na 230 °C. Plech vyložte papírem. Květák promíchejte se sýrem, petrželkou, vejcem, česnekem, solí a pepřem. Na plechu vymačkejte do tvaru placky a pečte ji asi 15 minut, až lehce zhnědne.

3

Chcete-li, můžete ji rovnou obložit podobně jako pizzu podle své chuti, ale s náplní to nepřehánějte, placka je vynikající sama o sobě.

Pizza placka z květáku Foto:

Pizza placka z květáku, foto: Johana Pošová

Další skvělé a neobvyklé recepty z květáku najdete v podzimním časopise Prima FRESH:

Článek

Prima FRESH - podzim 2015  Foto:

Užijte si podzimní sklizeň s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Dny se zkracují, po ránu se na loukách povalují chuchvalce mlhy a noci začínají přinášet chlad, který připomíná, že léto skutečně končí. Tahle chvíle si žádá oprášit...
Videa

reklama

reklama