Ochutnejte originální koktejly od barmanského mága!

Coctail Festival v Buddha baru  Foto:
Coctail Festival v Buddha baru
Foto: archiv Buddha Bar

Nenechte si ujít Coctail Festival v pražském Buddha Baru. Až do neděle 28. 2. 2016 mají návštěvníci možnost obdivovat barmanské umění Pařížana Matthiase Girouda.

Každý večer Matthias představuje nové koktejly, které si připravil speciálně pro Prahu – s vlastní recepturou a se speciálním způsobem podávání.

V nabídce jsou například tyto drinky:

Fashion Fresh (no alcoholic) z kategorie Fashion nature by Buddha bar na bázi čerstvých džusů z jablka, řepy, manga a rebarborové marmelády s kapkou yuzu (japonský citrus) a zázvoru.

Purple Mount na bázi vodky infuzované bylinkou damiana z Jižní Ameriky, která je proslulá svojí afrodiziakální sílou, džusem z červeného ovoce (malina, jahoda, rybíz apod.) a zakončený pěnou z růží a červené řepy.

Fly And Sweet je z kategorie Smoke in the Wood by Buddha bar, ve které se drinky různě zakuřují. Tento koktejl je z japonské whisky, Umeshu (japonské švestkové víno) a červeného vermutu a je zakouřený dřevem z třešně.

Street White Angel byl vybrán z kategorie Street Art Collection – 20 years anniversary by Buddha bar, ve které jsou zařazeny nejlepší koktejly k 20. výročí Buddha baru. Street White Angel je na bázi rumu infuzovaného levandulovým esenciálním olejem a mixu džusů z brusinek, maracuji, limetky a malin se sirupem z ibišku a zázvoru.

Coctail Festival v Buddha baru  Foto:

O KARIÉŘE MATTHIASE GIROUDA

• K míchaným nápojům měl Matthias blízko od dětství. Vyrůstal na Guadeloupe, francouzském ostrově v Karibiku, jeho otec byl barman a matka pracovala pro síť luxusních francouzských rezortů Club Med. Do mixologie se zamiloval během dospívání, na cestách měl možnost ochutnávat nové chutě a kombinace.

• V 18 letech získal barmanský diplom a v roce 1997 strávil závěrečnou stáž u Barfly, prvního konceptu restaurací George V Eatertainment, založenou Raymondem Visanem, který revolucionalizoval Restaurant & Bar byznys v Paříži.

• Ve skupině už navždy zůstal a brzy byl jmenován šéfem barmanů všech jejich francouzských poboček: Bound, Buddha‐Bar, Barrio Latino a Barloc.

• Díky neustálému hledání nových vjemů rostl Matthiasův úspěch spolu se skupinou, a tak se stal šéfem všech barů Bar & Restaurant konceptů po celém světě se stálým působením v Buddha-Bar Paris.

• Jeho know-how a zvědavost mu umožňují vytvářet a přizpůsobovat koktejly na míru. Výsledkem jsou unikátní signature drinky pro každé místo, které navštíví.

Buddha Bar Restaurant, Jakubská 8, Praha 1; www.buddha-bar.cz

Připravila Klára Michalová

Videa

reklama

reklama