Novinky na trhu: skleněné dózy, poctivé špekáčky nebo adventure menu na cesty

Novinky a tipy – srpen Foto:
Novinky a tipy – srpen
Foto: TZ

Prázdniny rozhodně nejsou u konce! Pokud ještě plánujete nějaké výlety, budou se vám hodit tipy na adventure menu a kvalitní špekáčky. Na své si přijdou i ti, kteří mají rádi pořádek v kuchyni a všelijaké mašinky! :)

Dózy na skladování potravin Brabantia

Plánujete si udělat pořádek ve spíži či v kuchyni? Pak určitě oceníte designové dózy Brabantia, které jsou k dostání v různých velikostech na různé druhy běžně používaných potravin, jako jsou těstoviny, rýže, luštěniny, mouky, cukr, sůl, ale i sladkosti, sušenky, oříšky a další. Skleněné dózy si zamilujete, nejen díky jejich praktičnosti, ale také designu. Sklenice navíc potěší snadným čištěním, lze je mýt v myčce, ale jsou také tepluvzdorné a můžete je použít i do mikrovlnné trouby. Dózy jsou k dostání samostatně nebo v sadě od 210 Kč do 680 Kč. Zakoupit můžete také nový typ dóz v inovativním designu se speciálními odměrkami na skladované potraviny, díky kterým přesně vyměříte potřebné množství jídla pro každou porci. K dostání jsou ve dvou designových a materiálových provedeních – v plastu a ve skle.

Novinky a tipy srpen 2 Foto:

K babímu létu patří víno

Patříte mezi milovníky vína a hledáte tu pravou láhev k západu posledních teplých paprsků babího léta? Pak se zaměřte na taková vína, která mají plnou chuť, ale zároveň ještě trochu osvěží. Dobré a šťavnaté bílé nebo růžové víno vás pobaví rozmanitostí svého aroma a provede vaše chuťové pohárky tím, co máte na talíři. Vyzkoušejte vína z mladého pálavského vinařství Gotberg a užijte si tak špičkový nápoj ryze české produkce šetrné ke krajině, v níž vzniká! V nabídce mají například Gotberg Sauvignon, Ryzlink rýnský, Rulandské šedé, Chardonnay, Tramín červený a další.

Gotberg Merlot rosé, pozdní sběr, ročník 2016

Růžový Merlot z Gotbergu patří v chuti k těm plnějším rosé. Jde o velmi šťavnaté, osvěžující a v závěru krásně harmonické svěží víno, v němž se snoubí výrazná vůně černého rybízu a lesních jahod. S dominantní ovocnou vůní koresponduje i plná chuť vína.

Gotberg Pálava, výběr z hroznů, ročník 2015

Pálava z Gotbergu, ročník 2015, se vyznačuje atraktivní medově žlutou barvou, vůní tropického ovoce a typickou, nezaměnitelnou kořenitou chutí. Víno vzniklo fermentací na slupkách a ročním zráním na jemných kalech.

Novinky a tipy srpen 3 Foto:

Adventure menu – cestovatelské speciality

Uvařit si pod stanem pořádné jídlo nyní můžete dřív, než postavíte stan, a to navíc bez vařiče nebo ohně. Tedy pokud si na Rohlik.cz před výšlapem koupíte vychytaná jídla od české značky Adventure menu. Za 10–12 minut si můžete po celodenním výšlapu dopřát třeba kuře korma s rýží, veganské tandori s quinoou nebo českou klasiku knedlo vepřo zelo. Jídla se ohřívají přímo v sáčku pouze působením horké vody a tu si můžete vyrobit díky speciální ohřevné kapsli od Adventure menu. Stačí ji hodit na dno sáčku s vodou a vložit do něj vybraný pokrm – kapsle uvede vodu téměř do varu a jídlo během pár minut ohřeje. Samotná jídla Adventure menu přitom nepotřebují být skladovaná v chladu, vydrží týdny a jsou z čistě přírodních surovin. Na Rohlik.cz můžete vybírat z 9 různých jídel od 119 Kč za sáček.

Novinky a tipy srpen 4 Foto:

Poctivé špekáčky od Ondřeje Slaniny

Oblíbený šéfkuchař Ondřej Slanina přichystal (nejen) pro školáky vynikající poctivé Špekáčky bez éček. Skvělou masovou chuť špekáčkům dodává 20 % kvalitního hovězího masa, které připojil k tradičnímu vepřovému. Výroba skutečně dobrého špekáčku je závislá na jediné věci: na kvalitních surovinách. „Uzeniny miluju. Z dětství se pamatuju na poctivou chuť nešizených uzenin, která se dnes ale už téměř vytratila. Proto jsem si vysnil vybudovat značku, která navrátí uzeninám plnou chuť po originálním koření, bez přidaných pseudozlepšovadel. Ale hlavní je, že budou vyrobené jen a pouze z masa,“ říká Ondřej Slanina. Jeho špekáčky obsahují 80 % vepřového a hovězího masa, špek, vepřové sádlo, sůl, celer a sušenou cibuli. Objevovat ingredience můžete postupně, při každém soustu.

Novinky a tipy srpen 5 Foto:

Spiralizér od SENCORu

Jste nadšenými RAW strávníky, nebo se jen řídíte pořekadlem, že se jí také očima? Ano, zajímavé tvary zeleniny v salátu či polévce mohou přilákat i zarputilé odpůrce vitamínů. Novinka od SENCORu, spiralizér SSV 330, potěší nejen každou maminku, kuchařku, ale i děti samotné. S tímto výrobníkem "zdravých špaget" si užijí spoustu srandy. A pokud nechcete použít vytvořené spirálky jen k prosté konzumaci zasyrova, můžete použít horkovzdušnou fritézu, která vám z nich udělá skvělou pochutinu pro večerní pojídání u povídání s přáteli nebo u televize.

Připravila Tereza Pánková

Videa

reklama

reklama