Nízkosacharidové menu na celý týden

Cuketové nudličky s tuňákem  Foto:
Cuketové nudličky s tuňákem
Foto: archiv Calvo

Chcete omezit příjem sacharidů? Potom jsou tyto recepty pro vás jako dělané :)

Víte, které suroviny obsahují větší množství sacharidů? Například brambory, rýže, těstoviny, ale i pár druhů zeleniny a ovoce. Dopřávat si ale můžete třeba hovězí, kuřecí nebo rybí maso, mléčné výrobky, vejce nebo houby. Následující recepty nejsou stoprocentně bez sacharidů, ale jejich podíl je rozhodně nižší než u leckterých rychlých jídel, například z těstovin.

PONDĚLÍ:

Jelikož máme podzim, rozhodně do jídelníčku zařaďte dýni. Třeba se svěží rukolou a výborným prosciuttem!

Recept

Salát s dýní a prosciuttem  Foto:

Teplý salát s dýní a prosciuttem

Nebojte se neotřelých kombinací. Nasládlá dýně skvěle pasuje ke slané sušené šunce a výraznému sýru. Dopřejte si tento teplý salát podle receptu z blogu ThinkFood.cz. Bude...

ÚTERÝ:

U tohoto receptu si přijdou na své milovníci hovězího masa. Stačí už jen přidat zeleninu, dochutit kořením a je hotovo.

Recept

Hovězí plátky s brokolicí a paprikou Foto:

Hovězí plátky s brokolicí a paprikou

Na gril můžete směle postavit i pánev nebo wok a připravit na něm rychlá restovaná jídla. Šťavnaté hovězí s brokolicí a paprikou je prostě výtečné...

STŘEDA:

Vejce patří mezi suroviny s nízkým obsahem sacharidů, takže jsou rozhodně správnou volbou. A v kombinaci s houbami bude výsledný pokrm neskutečná lahůdka.

Recept

Houbové ragú se ztraceným vejcem Foto:

Houbové ragú se ztraceným vejcem

Výborný předkrm skvěle spojuje chuť čerstvých hub, voňavých bylinek a lahodného ztraceného vejce s rozteklým žloutkem, který dodá pokrmu šťavnatost.

ČTVRTEK:

I ryby patří mezi "nízkosacharidové ingredience", takže pokud chcete k obědu něco lehčího, vyzkoušejte cuketové nudličky s tuňákem.

Recept

Cuketové nudličky s tuňákem  Foto:

Cuketové nudličky s tuňákem

Variace na těstovinový salát, ovšem bez těstovin :) Místo nich použijte nudličky z chuťově neutrální cukety. Tento osvěřující letní salát je v hodný i pro ty, co drží...

PÁTEK:

Jednoduché jídlo, které si vás ale získá díky kombinaci s výrazným česnekem. Pokud chcete, můžete experimentovat i s kořením. 

Recept

Pečený lilek s česnekem Foto:

Pečený lilek s česnekem „á la Jean“

Lilek je úžasná a nedoceněná zelenina, která má strukturu jako houby. Nemá sama o sobě příliš výraznou chuť, ale skvěle absorbuje jiné chutě, takže pokud ji doplníte...

SOBOTA:

Skvělé víkendové jídlo, které vás dostatečně zasytí díky husté omáčce se špenátem.

Recept

Paprikové kuře se špenátem s omáčkou z vína a másla  Foto:

Paprikové kuře se špenátem s omáčkou z vína a másla

Receptů na rychlé večeře není nikdy dost. Tímhle jídlem, které je hotové zhruba za půlhodinku, uspokojíte navíc i mlsného gurmána. Kombinace špenátu, másla, vína a tymiánu...

NEDĚLE:

A jako poslední pro vás máme chutné krůtí kebaby. Na venkovní grilovačku už to sice není, ale snadno si je připravíte i doma.

Recept

Krůtí kebab s estragonem a černými olivami Foto:

Krůtí kebab s estragonem a černými olivami

Krůtí maso má velmi jemnou chuť, proto se ho nebojte kombinovat s výraznými chutěmi. My jsme použili černé olivy a estragon, které kebaby promění v opravdovou lahůdku s...

Připravila Tereza Pánková

Videa

reklama

reklama