Nepropásněte zvěřinový festival Na Divoko!

Zvěřinový festival RESTU Na Divoko Foto:
Zvěřinový festival RESTU Na Divoko
Foto: archiv RESTU

Vysoká, černá, pernatá, srstnatá. Taková může být divoká zvěř, kterou na podzim nosí myslivci z honů rovnou do kuchyně. Lesy a jehličí teď provoní také 13 pražských a 3 mimopražské restaurace, které budou v rámci festivalu RESTU Na Divoko nabízet od 20. října do 4. listopadu zvěřinová menu.

Šéfkuchaři takových podniků, jakou jsou Lavande, Ginger a Fred nebo LaBoucherie podtrhnou zvěřinovou sezonu vlastními originálními specialitami. „Ve dvou až tříchodových menu všech 16 podniků se vedle sebe blýsknou pokrmy jako jelení po burgundsku nebo steak, dančí tataráček, kančí roláda, ale taky zaječí srdíčka nebo zvěřinový hamburger. Hlavní chody doplní i stylové sezonní dezerty z hrušek, kaštanů i jablek,“ představuje zvěřinové hody Pavel Suchánek, zakladatel RESTU.

RESTU Na Divoko 2 Foto:

RESTU Na Divoko 4 Foto:

Honitby divoké zvěře jsou sezonní záležitostí a probíhají každoročně od října do prosince. Právě v těchto podzimních měsících se zvěřinové maso už tradičně stává součástí naší kuchyně. „Českou klasiku máme zapsanou jako nutričně opravdu vydatnou. Zvěřina je ale typická velmi nízkým obsahem tuku. Maso divoké zvěře je libové a prokrvené, což mu dává tu výbornou chuť,“ zve ještě na RESTU Na Divoko Pavel Suchánek.

Menu se budou pohybovat ve většině případů okolo ceny 290 Kč a zarezervovat si místo v restauraci je opět možné skrz speciální stránky festivalu RESTU Na Divoko.

RESTU Na Divoko 3 Foto:

Zúčastněné restaurace

Ambroisie, Praha

La Boucherie & Bistrot M., Praha

ADA Restaurant, Praha

Restaurace Na Farkáně, Praha

Lavande restaurant, Praha

Stejkárna, Praha

U Tří housliček, Praha

Na Krásné vyhlídce, Praha

Putica, Praha

Kudy Kam, Praha

Ginger a Fred, Praha

Sluneční terasa T-Anker, Praha

Husinec, Praha

Lobster restaurant, Olomouc

Dvůr Hoffmeister, Číčovice

Farma Ptýrov, Mnichovo Hradiště

Autor: (tep), PR

Videa

reklama

reklama

\n