Moje sladká kuchařka pro všechny, kdo milují sladké!

Moje sladká kuchařka  Foto:
Moje sladká kuchařka
Foto: archiv FTV Prima

Právě vyšla první kniha z edice Prima Fresh – Moje sladká kuchařka: 76 originálních receptů pro radost z pečení. Tváří kuchařky se stala Gábina Kratochvílová, Česká Miss 2013 a moderátorka hlavních Zpráv na Primě.

Neodolatelná a svěží kuchařka pro všechny milovníky sladkého kombinuje domácí i zahraniční dezerty a moučníky, a to jak pečené, tak nepečené, nechybí ani cukroví. Ať už chcete vyzkoušet něco nového, či ohromit své přátele a známé, naše „fresh“ recepty vás určitě nezklamou! Bonusem jsou stránky pro vpisování a vlepování vlastních receptů a poznámek.

Patronkou knihy Moje sladká kuchařka se stala Gábina Kratochvílová, Česká Miss 2013 a v současnosti moderátorka hlavních Zpráv televize Prima. „Pečení jsem si oblíbila už v době, když jsem babičce nebo mamce olizovala metličky od těsta. Nepovažuji se stále za profíka, naopak. Mám pár oblíbených receptů, na které je spolehnutí, ale stejně tak už jsem se snažila o několik klasik, které se s úspěchem nesetkaly,“ říká ke svému patronátu.

Moje sladká kuchařka 4 Foto:

V knize najdete klasické recepty s originálním švihem i originální nápady, které aspirují na to, stát se klasikou.

Moje sladká kuchařka Foto: Publikace obsahuje 76 receptů a je řazená do 5 kapitol: Dorty, Česká klasika, Světové hity, Nepečené dezerty a Cukroví. Poslední kapitolu Manuál tvoří praktický přehled druhů těst, náplní, krémů a polev, které se pak dají kreativně kombinovat. „Konec kuchařky jako by byl tvořen přímo pro mě, nabízí totiž recepty na základní těsta, různé druhy polev i náplní. Mívám nápady, ale nevím, jak na ně. S Mou sladkou kuchařkou ale vím, kudy kam,“ dodává Gabriela Kratochvílová.

Neobvyklou, ale nadmíru praktickou stránkou kuchařky je uvádění receptů v klasických hmotnostních mírách a zároveň ve stále oblíbenějším „hrníčkovém“ módu, který používá především americká a australská kuchyně. Díky takto sepsaným receptům a přidaným prázdným stránkám pro vlastní poznámky je to dle Gábiny „kuchařka jednoduše pro každého, milovníky cukroví, začínající pekařky, pokročilé nadšence i profesionální babičky.“

Knihu vydalo nakladatelství Ikar ve spolupráci s Prima FRESH, počet stran 216, cena: 399 Kč

Zakoupíte v široké obchodní síti nebo v e-shopu www.bux.cz

Vyzkoušejte například recept na koláč se slanými preclíčky:

Recept

Čokoládový koláč s preclíčky  Foto:

Čokoládový koláč s preclíčky

Tenhle koláč v sobě spojuje spoustu trendů poslední doby – není v něm žádná mouka, takže jde spíš o (lehce) upečenou hutnou pěnu, jejíž čokoládovou chuť famózně doplňují...

Připravila: Klára Michalová

Videa

reklama

reklama