Smooth & cooking

Lososový krém

Moje hodnocení
4x

Chcete si o Vánocích dopřát rybí polévku, ale nemáte rádi kapra? Nevadí! Losos je u nás velmi oblíbený nejen pečený, ale také v polévce. A toto je taková kombinace krémové polévky i kusu pečeného masa. Naprosto parádní!

6 porcí
30 minut

Suroviny

Ozdoba

  • ryby (rybí kroketa nebo krutony, plátky opečeného lososa)

Rybí kroketa

Postup přípravy

  1. Rybí krokety: Vezměte jednu ricottu, rozmíchejte ji se sekanými bylinkami, 50 g nasekaného lososa a solí. Z hmoty vyválejte kuličky a ty nechte v lednici ztuhnout.
  2. Poté kuličky obalte ve strouhance, ve vajíčku a opět ve strouhance. Celé osmažte dozlatova. Podávejte nakrojené v polévce.
  3. Polévka: Nejprve si pokrájejte nadrobno cibuli, mrkev, řapíkatý celer, dále na kousky lososa a oloupejte česnek.
  4. Rozpalte si hrnec a vložte do něj máslo, cibuli, mrkev a řapíkatý celer a restujte. Restujte tak dlouho, až bude cibulka a zelenina krásně zlatavá.
  5. Poté do zeleniny nasypte polévkovou lžíci hladké mouky a lehce orestujte. Vytvoří se zeleninová jíška.
  6. Jakmile je jíška zlato hnědá, tak do ní nalijte zeleninový vývar nebo vodu.
  7. Dále přidejte česnek a pak ihned lososa. Vařte tak dlouho, dokud nebude zelenina měkká. Tj. cca 15 minut.
  8. Vezměte tyčový mixér a polévku rozmixujte do hladkého krému. Zalijte smetanou.
  9. Přidejte muškátový oříšek, osolte a opepřete. Povařte cca 5 minut a je hotovo.
  10. Servírujte s rybí kroketou nebo krutony a plátkem opečeného lososa.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Smooth & cooking

Smooth & cooking

Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.

Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.

Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce.


Přečtěte si také

Recepty