Připravte si ochucené ledové kostky! Máme pro vás 6 nápadů, jak na to

Ochucené ledové kostky  Foto:
Ochucené ledové kostky
Foto: Johana Pošová

Vložte jednu do sklenice s vaším oblíbeným (alko i nealko) nápojem a v klidu pozorujte, jak se vedro dne rozpouští….

Citronovo-malinové

Ochucené ledové kostky  Foto:

2 lžíce cukru

250 ml vody

75 ml citronové šťávy

vanička čerstvých malin

1 citron nakrájený na tenké plátky

Cukr nechte rozpustit v teplé vodě. Vmíchejte citronovou šťávu. Maliny rozdělte do tvořítek nebo formiček k jedné straně a na druhou vložte plátek citronu. Zalijte citronádou a dejte zmrazit. Tahle kostka z čisté pramenité vody v mžiku vyrobí prvotřídní citronádu.

Ovocné

Do tvořítka na led nebo formiček vlijte vrstvu jedné ovocné šťávy (jablečné, brusinkové, pomerančové) a dejte zmrazit. Až vrstva zmrzne, vlijte další, jinobarevnou vrstvu a nechte ji také zmrazit. Můžete samozřejmě pracovat i jen s jedním druhem šťávy. Tahle kostka zesílí ovocné džusy, ale příjemně ochutí i čisté minerálky a ledové čaje.

Levandulové

Z čerstvé levandule sdrhněte kvítky. Vsypte je do tvořítka na led nebo do formiček a zalijte vodou, v niž jste rozpustili trochu cukru (podle vaší chuti). Nechte zmrazit a použijte například do ledového čaje nebo míchaných drinků. Levandule dobře doplňuje například citronový sirup a zajímavá je v kombinaci se střiky z bílého, ne úplně suchého, vína.

Jahodové s mátou

Úhledné kousky jahod a lístky máty vložte do tvořítka na led nebo do formiček. Zalijte je čistou vodou a nechte zmrazit. Ovoce vybírejte pevné a nepoškozené. Můžete ho používat samotné nebo v kombinaci, případně s různými bylinkami. Dobré kombinace tvoří třeba mango a jahody, meloun a máta, broskev a lesní jahody, jahody a tymián… možností je nekonečně.

Článek

Jak využít zásobníky na led  Foto:

7 chytrých způsobů, jak využít zásobníky na led

Tvořítka na led jsou primárně určena k výrobě ledu, ale dají se využít i jako výborní pomocníci v kuchyni – k uchovávání malých porcí zbytků a surovin, které jsou příliš...

Pomerančové

370 ml pomerančové šťávy

2 lžíce limetové šťávy

1 pomeranč nakrájený na plátky

Obě šťávy promíchejte v míse. Do tvořítek na ledové kostky nebo do formiček vložte plátky pomeranče, zalijte šťávou a dejte zmrazit. Skvěle ochutí perlivé i neperlivé minerálky.

Okurkové

250 ml vody

1 okurka, oloupaná a zbavená semínek

trocha hrubé soli

Opláchnuté okurky nakrájejte na různé plátky. Vložte je do tvořítka na ledové kostky nebo do formiček, zalijte vodou s trochou soli a dejte zmrazit. Tato kombinace se skvěle hodí třeba do ledového jogurtového nápoje. Před zmrazením můžete do tvořítek vložit i lístek bazalky.

Připravila Jitka Rákosníková a Klára Michalová

Článek

Tak trochu jiná ledová káva  Foto:

Hit letošního léta: Tak trochu jiná ledová káva

Pokud patříte mezi ty, kteří se ani v parném létě neobejdou bez kávy, máme pro vás tip, jak skloubit své potěšení a zároveň se příjemně osvěžit. Řešením je ledová káva!
Videa

reklama

reklama