Kikkoman marináda a omáčka Teriyaki. Dochucujte po japonsku

Omáčka a marináda Kikkoman Teriyaki  Foto:
Omáčka a marináda Kikkoman Teriyaki
Foto: iStock

Chuťová vlna „teriyaki“ dorazila do Česka. Vyzkoušejte novinku Kikkoman Teriyaki marinádu a Kikkoman Teriyaki BBQ omáčku s medem. Základem je japonská sójová omáčka Kikkoman. Tradiční, originální a přirozeně fermentovaná. Dochutí každé vaše jídlo. Dochutí vaše životní radosti.

Více než 200letá tradice a kvalita. Časem prověřený recept a chuť. To je originální sójová omáčka Kikkoman nejvyšší kvality. Omáčka se vyrábí tradičně ze čtyř základních surovin. Pouze sójové boby, pšenice, voda a sůl. Výroba přirozeně fermentované omáčky trvá několik měsíců.

Během pomalého procesu získá sójová omáčka Kikkoman svoji tmavou červenohnědou barvu, bohatou jemnou chuť a typickou kořeněnou vůni. Japonský originál je bez přidaných umělých aditiv, barviv, aromat nebo konzervantů. Sójová omáčka se hodí k přípravě nebo k dochucení hotových pokrmů na talíři.

Omáčka a marináda Kikkoman Teriyaki 2 Foto:

Omáčka a marináda Kikkoman Teriyaki 4 Foto:

Velký trend a zážitek z vaření

Původní myšlenkou teriyaki je grilování ryb za použití speciální směsi. Ta je složená ze sójové omáčky, saké a cukru nebo medu. Japonská kuchyně vnímá teriyaki spíše jako tradiční metodu přípravy než jen jako specifickou omáčku nebo marinádu.

Teriyaki je však hlavně žhavá současnost a velký trend zážitkové kuchyně. Slovo teriyaki se skládá ze dvou japonských slov. „Teri“ znamená lesk nebo třpyt. Slovo „yaki“ zase grilovat. Lesklou glazuru vytvoří na marinovaném kousku právě med nebo cukr.

Omáčka a marináda Kikkoman Teriyaki 3 Foto:

Novinky pro marinování o dochucení

Teď si můžete připravit vlastní, jednoduché, chutné a zdravé teryiaki jídlo přímo ve vaší kuchyni nebo na vašem grilu. Teriyaki vaření a přípravu jídel dnes najdeme v mnoha evropských i světových kuchyních. Japonskou tradici a kvalitu teriyaki omáček a marinád zosobňuje právě Kikkoman.

Podstatou Kikkoman Teriyaki marinády a Kikkoman Teriyaki BBQ omáčky s medem je klasická sójová omáčka vyrobená přirozenou fermentací.

Teriyaki marináda má ideální hustotu pro marinování ryb, vepřového, hovězího i drůbežího masa. Dá se využít ke grilování, k úpravě ve woku a ke smažení. BBQ omáčka s medem je velmi hustá. Používá se jako dip a omáčka v jednom na upravené maso nebo zeleninu.

 

Připravte si výborné Teriyaki kuře se salátem podle videoreceptu:

Teriyaki vepřové špízy se salátem jsou skvělým tipem na rychlou a velmi chutnou večeři:

KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Videa

reklama

reklama