Čokoládový dortík

Už dost šéfe: Čokodortík La Maler

O recept na výtečný dezert z pravé čokolády se s námi podělil Alois Pytloun, šéfkuchař pražské restaurace La Maler. Z uvedeného množství surovin připravíte sedm porcí.

Na videu výše sledujte přípravu sladké tečky pěkně krok za krokem.

Na sedm dortíků budete potřebovat: 

50 g moučkového cukru
3 žloutky
3 bílky na sníh
300 g 70% čokolády
100 g másla
30 g hladké mouky
tuk ve spreji nebo trochu másla na vymazání formiček
balení kvalitní vanilkové zmrzliny
moučkový cukr na posypání
ovocnou přízdobu dle sezony či možností (jahoda, kumquat, karambola, physalis...)

Postup:

Z moučkového cukru, žloutků, hladké mouky, roztavené čokolády (spolu s máslem rozehřejeme v mikrovlnné troubě) a sněhu umíchejte řídké těsto. To rozdělte do předem vymazaných formiček a vložte do vyhřáté trouby na 180 °C. Dortíky se pečou cca 12 minut.

 Připomeňte si návštěvu Zdeňka Pohlreicha v La Maler. Vše o pořadu Už dost, šéfe! najdete TADY

Už dost, šéfe! - 3. díl - Obrázek 5

Alois Pytloun z La Maler

Kamera: Jan Kundera

Videa

reklama

reklama