11 ingrediencí exotického Thajska

Jídla asijských zemí jsou pro některé lidi velkou neznámou. Každá kuchyně má své typické ingredience, nejinak je na tom i thajská. Převládají bylinky, zelenina, ovoce, ale také různé mořské plody nebo listy stromů!

Část 1 z 11
Sušené chilli papričky Foto:
Zdroj: Thinkstock
Sušené chilli papričky (Phrik haeng)

Pálivé papričky patří do řady kuchyní, nejenom do asijských, ale i například maďarských. V Thajsku se sušené chilli papričky využívají na několik způsobů: především se z nich vyrábí koření, které se smíchá společně s dalšími surovinami a vznikne thajská kari pasta. Důležitou složkou papriček je kapsicin, pálivý alkaloid, který může léčit zánět střeva a snižuje hladinu cholesterolu. Lahůdkou jsou také osmažené celé papričky podávané s určitými pokrmy.

Videa

reklama

reklama