Něco na tom jablku je  Foto:
Září je měsíc jablek. Česko je země jablek. Září v Česku tedy znamená naprostou dokonalost v konzumaci tohoto ikonického, lahodného, pestrého, tradičního a prostě milovaného ovoce!
Petrželka - oblíbená superpotravina  Foto:
Petrželka je u nás hojně používaná bylinka, a to zejména k dozdobení pokrmů, ale i jako koření do polévek. Její kořen má v kuchyni také své místo jisté, ať už jako součást svíčkové omáčky nebo...
Máta peprná – to pravé letní osvěžení  Foto:
Máta má díky své nezaměnitelně osvěžující mentolové chuti právem mnoho příznivců. Dá se použít na mnoho způsobů a zejména v létě oceníme její chladivé účinky, přidáme-li ji do letních alkoholických...
Bazalka - královna bylinek  Foto:
Existuje na 60 druhů bazalky, u nás se nejčastěji používá bazalka pravá. Má nezaměnitelnou chuť i aroma, v kuchyni bohaté využití a pozitivní účinky na zdraví.
Jablko - nejoblíbenější české ovoce  Foto:
Jablko je snad nejtypičtějším českým ovocem. Každým rokem se jich u nás sklidí přibližně 230 000 tun. Ročně sníme průměrně kolem 22 kilogramů na osobu. Na co si dát ale pozor při jejich nákupu a jak...
"Neznámé" druhy zeleniny  Foto:
Léto je přímo ideální doba zkusit něco nového. Co třeba černý kořen, mangold nebo vodnici? Neznáte? Tyto báječné, i když trochu neznámé druhy zeleniny si určitě zamilujete.
Pažitka s delikátní chutí  Foto:
Mnoho u nás pěstovaných bylin pochází ze vzdálených končin, ale pažitka je původem z Evropy, a proto se jí na našich zahrádkách velmi dobře daří. Druhů pažitky je více, divoce roste například i v...
Mýty o řepce olejce  Foto:
Řepka olejka je naší významnou plodinou podobně jako v jiných zemích nejen Evropy, ale také Severní Ameriky a Asie. Rozkvétající žlutá pole jsou považována za symbol začátku jara. Přestože má široké...
Květiny na talíři  Foto:
Tradice nám jaksi velí, že do kuchyně patří zelenina, ovoce a další suroviny a kytice pak na stůl. Co kdybychom ale něco z té rozkvetlé nádhery přesunuli z vázy na talíř? Ne takhle surově, ale...
Rajčata anebo Rajské potěšení  Foto:
Z mnoha spotřebitelských průzkumů vyplývá, že Češi mají rajčata čím dál raději. Podle Českého statistického úřadu dosahovala jejich průměrná spotřeba v roce 1992 přibližně 7 kg, v roce 2016 ovšem již...
Videa

reklama

reklama