Hostina ledu a ohně se blíží...

Hostina ledu a ohně Foto:
Hostina ledu a ohně
Foto: TZ

Máte rádi příběhy ze Západozemí, hrdiny z Her o trůny a k tomu milujete vaření? Pak je tato kniha pro vás jako stvořená: na pultech knihkupectví se objevila kuchařka Hostina ledu a ohně!

Vždycky jste si říkali, jaké by to bylo navštívit hostinu na Zimohradu? Přáli jste si podělit se o citronový koláč se Sansou Stark, sníst si masový koláč s Noční hlídkou nebo ochutnat medovníčky spolu s Daenerys Targaryen? Bestseller George R. R. Martina – ságy ledu a ohně – a televizní hit HBO Hra o trůny jsou vyhlášené tím, že přivádějí k životu svět Západozemí.

Hostina ledu a ohně 3 Foto:

Ale jedna důležitá přísada doposud vždy chyběla – pokrmy, na které se vám budou sbíhat sliny a které pomohou dotvořit atmosféru tohoto neobvyklého světa. Nyní podle seriálu, který předefinoval žánr fantasy, vznikla kuchařka, která možná předefinuje vaše večeře... a obědy a snídaně. 

Průvodce stolováním a zábavou ve stylu Sedmi Království. Vyčerpávající a komplexní průvodce doprovázený pasážemi ze všech pěti knih ságy ledu a ohně a celobarevnými fotografiemi zaručí, že se vám budou sbíhat sliny. Nezbytnost pro fanoušky senzace a fenoménu jménem Hra o trůny, na který čekaly miliony kručících žaludků po celém světě. A pamatujte – Zima se blíží – tak se nebojte přibrat pár kil.

"Kombinace hlášek a receptů v kuchařce Hostina ledu a ohně mě přinutila vstát z postele a okamžitě začít vařit. Přitom jsem si živě představoval geografii Západozemí. Tato kuchařka může předčít leckterou jinou od renomovaných autorů i šéfkuchařů!" – Newsweek

Hostina ledu a ohně 2 Foto:

Pratuří pečínka s pórkem

Suroviny: bizoní nebo hovězí vrchní šál cca 1350 g; 6 pórků (pouze bílé a světle zelené části, dobře omyté a nakrájené na plátky); 4 mrkve (nakrájené na plátky); 1 palice česneku (na stroužky vyloupaná); malý svazek z čerstvého tymiánu, rozmarýnu, bobkového listu a šalvěje; olivový olej; vločková sůl a mletý černý pepř; vývar nebo voda, je-li potřeba při polévání; 1 várka středověké pepřové omáčky k podávání

Postup: Předehřejte troubu na 200 °C a vyndejte hovězí z lednice 30 minut před tím, než je dáte péct. Rozložte zeleninu, česnek a bylinky na plech a zakapejte olivovým olejem. Promíchejte, aby se vše dobře obalilo. Zakapejte olejem i hovězí a pak je štědře posypte solí a pepřem. Položte maso na zeleninu. Zasuňte plech do předehřáté trouby a pečte asi hodinu. Půl hodiny po začátku pečení zkontrolujte zeleninu. Pokud vypadá suše, polijte i maso vypečenou šťávou. Aby se jídlo nespálilo, můžete je polít i troškou vývaru nebo vody.

Když už je hodina skoro u konce, kuchyňským teploměrem ověřte, zda je maso propečené (60° stačí, je na medium). Když je maso upečené k vaší spokojenosti, přesuňte je na prkénko a nechte 15 minut odpočívat. Nakrájejte na tenké plátky, pokapejte omáčkou a podávejte s hotovou zeleninou.

Vydavatelství Omega, Knihy Dobrovský

O tuto krásnou knihu si můžete zahrát na instagramu @primafresh. Soutěž probíhá do 27. 4. 2016, tak neváhejte a zkuste své štěstí!

Hostina ledu a ohně 4 Foto:

Videa

reklama

reklama