Fresh Festival v Pardubicích startuje již tuto sobotu

Pozvánka na Fresh Festival v Pardubicích  Foto:
Pozvánka na Fresh Festival v Pardubicích
Foto: archiv

Tři špičkové šéfkuchaře představí pardubický FRESH Festival. Velké kulinářské show, která se odehraje o víkendu 20. a 21. června na dostihovém závodišti, se zúčastní Zdeněk Pohlreich, šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk a rytíř francouzského řádu Chaine des Rotisseurs Dalibor Navrátil.

Všichni tři předvedou skvělou kuchařskou show na hlavním pódiu, ale povedou také kulinářský workshop, při kterém budou učit vařit návštěvníky FRESH Festivalu. Zdeněk Pohlreich se představí v sobotu 20. června, Navrátil s Vaňkem pak v neděli 21. června.

Zdeněk Pohlreich je tváří FRESH festivalu (od roku 2011 v Plzni pod názvem Apetit Festival). „Akce má dobrou atmosféru, na pořadatele je spolehnutí a je to takové demokratičtější než ostatní festivaly. Na pódiu je skvěle vybavená kuchyň, moderátor je v pohodě a mám to blízko,“ říká se svým typickým humorem. A jaká lákadla má připravena pro návštěvníky FRESH Festivalu letos? „Přijedu osobně,“ neváhá s jednoznačnou odpovědí.

Pozvánka na Fresh Festival v Pardubicích 4 Foto:

Pozvánka na Fresh Festival v Pardubicích 3 Foto:

Představí se ale i další tváře gastronomické scény: Kapitán národního teamu Filip Horký, Karolína z TV Prima, Gondíci s šéfredaktorkou Prima Fresh Klárou Michalovou či Markéta Hrubešová. Chybět nebude ani Petr Havlíček, odborník na hmyzí kuchyni Petr Ocknecht či expert na molekulární kuchyni a extrémní catering Petr Koukolíček, zve pořadatel festivalu Martin Nauš. „Pro čtyři vybrané návštěvníky budou připravené plně vybavené kuchyně, ingredience, nádobí a vše potřebné… Pod vedením známých osobností budou pokrmy vařit naživo společně s nimi,“ doplnil Nauš.

Pozvánka na Fresh Festival v Pardubicích 2 Foto:

Tradiční součástí festivalu je soutěž o Východočeskou restauraci roku, které se zúčastní TOP restaurace z regionu se svým soutěžním degustačním menu. Přímo na festivalu pak návštěvníci ochutnají některé opravdu mimořádné pokrmy. Avantgardní kuchař Petr Koukolíček zde bude mít hned dvě restaurace. V jedné z nich se budou podávat extrémní pochutiny – krajta královská, krokodýl, žáby, maso ze zebry. Druhá pak představí molekulární gastronomii. V dalším stánku u Petra Ocknechta se hosté zakousnou do specialit z hmyzu.

Pozvánka na Fresh Festival v Pardubicích 5 Foto:

Soutěže o Pivo FRESH Festivalu se zúčastní dvě desítky pivovarů a minipivovarů. Chuťové buňky milovníků vína zase uspokojí desítka špičkových vinařství. Již tradičně nebudou chybět prodejní prezentace delikates z celého světa a také nejrozsáhlejší kolekce držitelů značek Regionální potravina a MLS pardubického kraje, kdy na festivalu dojde k oficiálnímu slavnostnímu vyhlášení výherců o oceněných v těchto kategoriích za rok 2015.

V Pardubicích se bude konat na dostihovém závodišti v sobotu 20. června od 10 do 21 hodin a v neděli 21. června od 10.30 do 18 hodin. Vstupné na každý den je 50 korun.

Více informací na www.freshfestival.cz

A jak bylo v Plzni a v Praze? Blaze!

Článek

Fresh Festival v Praze  Foto:

Fresh festival v Praze přivítal tisíce návštěvníků

Restaurací FRESH Festivalu Praha 2015 se stala restaurace Spices restaurant & bar. Rozhodli o tom svými hlasy návštěvníci a odborná porota FRESH Festivalu, který se konal...

Článek

S Gondíky na pódiu Foto:

S Klárou v kuchyni #21: Fresh Festival v Plzni

První ze tří letošních Fresh Festivalů máme za sebou. Pro mě to byla velká premiéra. Vylezla jsem totiž na stage a před stovkami lidí jsem uvařila jídlo :)))

Videa

reklama

reklama