Tajná ingredience šéfkuchaře Emanuela Ridiho - vařte s bujónem

Tajná ingredience šéfkuchaře Emanuela Ridiho  Foto:
Tajná ingredience šéfkuchaře Emanuela Ridiho
Foto: archiv

Rádi vaříte? Jistě uvítáte chutnou novinku od Knorru ulehčující práci. Bohaté bujóny Knorr doporučuje šéfkuchař Emanuele Ridi, nejznámější český Ital.

V Čechách nesmírně oblíbený kuchař radí: „Věnujte čas raději rodině a přátelům, než zdlouhavému vyvařování. Nebojte se používat bujóny. Osobně doporučuji Bohaté bujóny Knorr, které dodají každému pokrmu tu správnou šťávu. A nejen, že dodají šmrnc, jsou malou revolucí v kuchyni: želatinový bujón nové generace je naprosto bez umělých barviv, konzervantů a bez glutamátu!”

Bujóny se připravují z pečlivě vybraných přísad, které se vaří pomalu na mírném ohni. Není náhodou, že byly tyto bujóny zvoleny spotřebiteli nejlepší novinkou roku 2012. Kvarteto Bohatých bujónů Knorr Hovězí, Kuřecí, Zeleninový a Na guláš zaujme ve vaší kuchyni nezastupitelné místo: obsah kalíšku snadno přidáte kdykoliv během vaření, rozpustí se díky želatinovému skupenství zcela bez obtíží.

Tajná ingredience šéfkuchaře Emanuela Ridiho 3

Oblíbeným nešvarem českých kuchařek a kuchařů je bujón z receptu prostě vypustit a přidat jen vodu. Z vlastní zkušenosti mohu takovým šidilům vzkázat: existuje i jiná, kvalitní alternativa. Tento Bohatý bujón opravdu chutná jako domácí vývar,“ dodává Ital, úspěšný nejen v kuchyni. Bohatý bujón Knorr je ideální pro přípravu hlavních jídel, guláše, do rizot, tmavých omáček, k pečenému masu a samozřejmě i do polévek.

Pro inspiraci přinášíme netradiční recept Emanuela Ridiho:

Jehněčí se sýrem a vejci

4 porce

Ingredience:

Tajná ingredience šéfkuchaře Emanuela Ridiho 4• 750 g jehněčího masa

• 10 g sádla

• 1 cibule

• 100 g parmské šunky

• muškátový oříšek

• 1 dl bílého vína

• 1 kalíšek Knorr Bohatý bujón Hovězí

• 50 g sýru Pecorino

• 4 žloutky

• citronová šťáva z 1 citronu

• mouka na obalení

• sůl

Knorr Bohatý bujón Foto: archiv Knorr

Postup přípravy:

o V hrnci rozpustíme sádlo a orestujeme cibulku nakrájenou najemno a parmskou šunku nakrájenou na nudličky.

o Jehněčí propereme pod vodou, nakrájíme na větší kostky, lehce obalíme v mouce a vhodíme do hrnce restovat. Ochutíme solí a muškátovým oříškem a po chvíli restování zalijeme bílým vínem.

o Z hovězího bujónu připravíme podle návodu vývar, kterým podlijeme jehněčí maso, přiklopíme pokličkou a necháme 2 hodiny pomalu vařit.

o Po dvou hodinách stáhneme maso z ohně. Do hrnce nastrouháme ovčí sýr, vymačkáme citrónovou šťávu, vyklepneme žloutky a dobře promícháme.

o Podáváme ozdobené Pecorinem.

Videa

reklama

reklama