S Klárou v kuchyni #11: Na fesťáku

S Klárou v kuchyni n.11: Na fesťáku Foto:
S Klárou v kuchyni n.11: Na fesťáku
Foto: Martina Čerňanská

Čas prázdnin je pro mě i časem hudebních festivalů. Většinou jezdím na jeden den, užiju si legraci a vracím se domů do čisté postele :) Kromě hudby si užívám i jídlo a pití – a tentokrát jsem se rozhodla s vámi podělit o své postřehy.

Jedním z mých oblíbených festivalů jsou České hrady. Jezdím na ně už spoustu let, mají zkrátka velmi příjemnou atmosféru. Asi je to těmi magickými místy v podhradí… Letos jsem s kolegyní Martinou vyrazila na Točník u Berouna a později sama na Kunětickou horu u Pardubic.

Pravdou je, že se při takové příležitosti těším i na jídlo, ačkoliv je jasné, že o velkou kulinařinu tu rozhodně nejde. A najít zde zdravou alternativu je také téměř nadlidský úkol. Ale čas od času si ráda dám nějakou „prasárničku“. A pak je opravdu z čeho vybírat :)

V nabídce festivalových stánků s jídlem nechybí stálice jako je trdelník, čínské nudle s kuřecím masem, langoše a bramboráky, gyros, lákavé jsou obří pánve s haluškami se zelím nebo malé brambůrky pečené s klobáskou a zelím. Masožravci si můžou dát grilované maso, selátko nebo klobásu, někdy doplněnou i o grilovanou zeleninu.

Prohlédněte si fotogalerii. Schválně, na co máte chuť?

Poetický areál pod Kunětickou horou Foto:

Já jsem si dala od sympatických slečen z Moravy smaženou topinku s vepřovým ragú a strouhaným sýrem. Bylo to sice velmi mastné, ale chuťově výtečné a jako základ pod alkohol velmi vhodné. Neodolala jsem ani buřtům na pivu. Pikantní verze pálila jako čert, ale protože jsem si ji dala namíchat půl na půl s nepálivou, dalo se to vydržet. Ovšem žízeň jsem po tom dostala pořádnou :)

vodovodkaCo se týká nápojů, úroveň na fesťácích je celkem vysoká. Kromě obligátního piva si můžete nechat namíchat koktejl podle chuti. Já jsem asi před rokem objevila drink, o který se s vámi musím podělit. VODOVODKA!

Do koktejlové sklenice patří panák kvalitní vodky, hodně ledu, vymačkat šťávu z limetky nebo citronu a vše dolít sodovkou nebo minerálkou bez příchutě. Výhodou je, že nepijete žádné sladké limonády, pouze vodu, díky které přirozeně doplňujete tekutiny. Citron či limetka dodají nejen chuť, ale i vitamin C. Díky tomu se vyhnete bolestem hlavy a ranní kocovině, i když to s počtem drinků přeženete :)

Už jsem podotkla, že pokud se snažíte jíst zdravě, na festivalu to nebudete mít lehké. Já jsem našla stánek s fresh džusy, k pití si můžete dát i bubble tea. Malé osvěžení najdete u stánku s čerstvým melounem. Na „Kuňce“ byl dokonce stánek s grilovanými rybami, ale kvalitu jsem nezkoumala… Velmi chutné jsou špízy s grilovaným ovčím sýrem Oštiepok a zeleninou. A pak už zbývá asi jen tortilla s kuřecím masem a salátkem, kterou mají u stánku s mexickým jídlem nebo „korporátní“ model u KFC.

Ať je to jak chce, jídlo určitě není hlavní důvod pro návštěvu hudebního festivalu. Ale zakousnout něco v přestávce mezi hudebními vystoupeními je potřeba a určitě si v nabídce najdete tu svoji dobrotu.

Autor: Klára Michalová, šéfredaktorka Prima Fresh

Článek

S Klárou v kuchyni n.10  Foto: Klára Michalová

S Klárou v kuchyni #10: U moře

Nevím jak vy, ale já mám odjakživa cestování spojené s kulinárními zážitky. Upřímně, podle jídla si i vybíráme destinace, kam se chceme podívat. Letos jsme to pojali...

Článek

S Klárou v kuchyni #8  Foto: Klára Michalová

S Klárou v kuchyni #8: Na nákupech

Dnes se s vámi chci podělit o pár nákupních tipů. Narazila jsem na několik zajímavých dobrot, které stojí za vyzkoušení. Bez legrace, bez některých si už svůj život neumím...

Videa

reklama

reklama