8 důvodů, proč odstartovat každý den s citronovou vodou

Vypijete-li každé ráno místo kávy vodu se šťávou z čerstvě vymačkaného citronu, podpoříte své zdraví ihned po probuzení. Tento jednoduchý nápoj odplavuje z těla škodliviny, zrychluje metabolismus a čistí pleť. Důvodů, proč si ho dopřát, je však mnohem více...

... Aktivuje imunitní systém: Citron má antimikrobiální vlastnosti a jeho pravidelná konzumace slouží jako skvělá prevence proti chřipce a nachlazení.

... Dovolí pleti vrátit se v čase: Vitamin C a další antioxidanty příznivě působí na celkové zdraví i vzhled pleti a pomáhají předcházet předčasnému vzniku vrásek a pigmentových skvrn.

... Vyrovná pH organismu: Možná to bude znít zvláštně, ale citron patří na seznam zásaditých potravin, díky čemuž zabraňuje překyselování organismu.

... Podpoří hubnutí: Citron obsahuje pektin, který navozuje pocit sytosti a oddaluje příchod hladu. Některé výzkumy navíc dokazují, že lidé, kteří pravidelně konzumují zásaditou stravu, hubnou rychleji.

... Probudí mozek: Díky vysokému podílu vitaminu C a draslíku pomáhá citronový nápoj stimulovat mozek a nervové funkce.

... Zbaví vás toxinů: Pravidelné pití citronové vody odplavuje z těla škodlivé látky a toxiny přítomné v trávicím traktu.

... Zajistí svěží dech: Citron ulevuje od bolesti zubů a pomáhá při zánětech dásní.

... Vylepší náladu: Vůně citronu rozjasní vaši náladu, aktivuje mysl a podpoří koncentraci.

Jak na to?

Převařenou filtrovanou vodu nechte v hrníčku vychladnout tak, aby nebyla horká a dala se ihned konzumovat. Přidejte čerstvě vymačkanou šťávu z poloviny citronu v bio kvalitě, promíchejte a vypijte cca půl hodiny před snídaní.

Prima tip: Do citronové vody lze přidat také polévkovou lžíci jablečného octa a trochu kvalitního medu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty