Kubánská masová směs s volským okem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kubánská masová směs s volským okem  Foto:
Kubánská masová směs s volským okem
Foto: Svět na pánvi

Pod názvem „La Bodequitadelmedio“ se skrývá mleté maso, tak trochu jinak – s kořeněnou karibskou chutí.

Suroviny
cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
červená paprika 1 ks
žlutá paprika 1 ks
rajčata 5 ks
mleté vepřové maso 800 g
sůl
pepř černý mletý
mletá paprika 1 lžíce
mouka 1 lžička
rozinky 100 g
vejce 4 ks
Postup
1

Cibuli oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Česnek oloupejte a nasekejte nahrubo. Papriky opláchněte, vyndejte jádřince a nakrájejte je na malé kostičky. Čilli papričku nasekejte najemno.

2

Rajčata opláchněte a nakrájejte na kostičky. Na oleji zprudka osmahněte cibuli a mleté vepřové maso, osolte a opepřte. Přidejte najemno nasekaný česnek, papriky, chilli papričku a restujte další minutku. Zaprašte paprikou a moukou a promíchejte. Zalijte 200 ml vody, přidejte hřebíček, rozinky a rajčata. Nechte vařit ještě přibližně15 minut na slabém plameni, pak dochuťte solí a pepřem.

3

Na oleji pomalu upečte volská oka, na talíři je položte na masovou směs.

Svět na pánviSvět na pánvi

aneb Cesta k šéfkuchařské čepici

Kuchařka šéfkuchaře Romana Dolejše vám umožní uvařit si autentické recepty ze všech míst, kde jako kuchař působil (Rakousko, Švýcarsko, Karibik, zaoceánská loď nebo soukromý ostrov), a navíc také nahlédnout do zákulisí kuchařské profese a zjistit, jak to chodí v kuchyních luxusních hotelů.

Každému svému působišti věnoval jednu kapitolu, do níž vybral autentické místní recepty, ať už ty, které vařil na svém pracovišti, nebo domácí recepty svých spolupracovníků. Všechny jsou ale vybrány tak, aby je zvládl uvařit i laik a aby se daly uvařit i u nás z běžně dostupných surovin, nejsou složité na přípravu ani dokončení.

Vydalo nakladatelství Smart Press

Videa

reklama

reklama