JAKOŽE, COŽE?! Foodfestival, nad kterým zůstává rozum stát!

Jakože, cože?! festival  Foto:
Jakože, cože?! festival
Foto: Lasedesignen

První víkend v říjnu si neplánujte žádnou hostinu a vyrazte mezi lidi. 4.–5. 10. 2014 se budou na Piazza Domino na pražském Andělu servírovat neobvyklé chuťové zážitky v netradičních degustačních menu vybraných restaurací.

 

Secret of Raw, Molekulární kuchyně Petra Koukolíčka nebo Hmyzožraní, šnečí speciality Snails Day a mnoho dalších se předvedou s jedinečnými extravagantními pokrmy, které bude moct ochutnat každý návštěvník.

Přehlídka chuťových explozí

Co takhle kaviár pro vegetariány z okurek nebo máty, jedlou hlínu, čokoládu naslano nebo kouřící drink? Degustační food festival s příhodným názvem JAKOŽE, COŽE ?! vás zasvětí do těch „nejulítlejších“ chuťových kombinací předních šéfkuchařů, kteří působí ve známých pražských podnicích. Zapojené restaurace, bary a kavárny vytvořily exkluzivně pro festival menu, jež jsou složena z ingrediencí, které spolu na první zdání zrovna neladí. Stačí však první sousto a vaše chuťové buňky, které se připravily na opravdový šok, zažijí překvapivou harmonii.

Jakože, cože?! festival

Chuťovky do stovky

Známé nádvoří Piazza Domino na Andělu u kina Cinestar a hotelu Andel's zahalí 4.–5. října na pohled prapodivné pokrmy. Jíst se bude vevnitř i venku, takže účastníci mohou dorazit, i když bude deštivo. Vstupné na festival je zdarma, návštěvníci budou moci volně ochutnávat ze kteréhokoliv stánku, kde se budou ceny jednotlivých chodů pohybovat od 70–100 Kč. Zábavu zajistí Radio City a kuchařské workshopy s šéfkuchaři.

Jakože, cože?! festival 2

Naučte se v kuchyni zaexperimentovat

Food festival JAKOŽE, COŽE?! pro návštěvníky připravil seriál workshopů o vaření, jež se tradičně těší v Čechách velké oblibě. Od mistra molekulární kuchyně Petra Koukolíčka se naučíte, co potřebujete k výrobě kouřícího drinku nebo vás zavedená kuchařská škola Chefparade poučí, že chutě, které nejdou obvykle dohromady nebo výrazně kontrastují, mohou být naprosto dokonalým spojením.

Více informací se o molekulární kuchyni dozvíte zde: www.molekularnicatering.cz

Možná přijde i kouzelník…

Z dalších gastro překvapení se můžete těšit například na restauraci Soup in the city / Epopey, japonskou a thajskou restauraci Saké, experimentátory z Hmyzožraní, vyhlášenou burgrárnu Dish nebo mladé kluky z We Are Burgers. Ukážou se ale i Rybárny Praha, šnečí inovátoři Snails Day, experimentální drinky Afro Coffee, vitariáni ze Secret od Raw, vietnamská restaurace GaoDen nebo zemědělství Jankovcovi, které vytváří domácí sirupy, z nichž tu budou připravovat i lahodné nápoje. O sladkou tečku se postará Lucie Melusová s dorty a chybět nebude ani pořádná čokoláda. Avšak v netradičním kabátě. Rozehřátou ji budete moct kombinovat se slanými a sladkými krekry ve speciálním stánku Milka Lu a Milka Tuc.

Celou akci si nenechá ujít ani náš gastro web Prima FRESH, který bude z festivalu živě reportovat a lákat na speciální a roztodivná menu.

SEZNAM WORKSHOPŮ:

Sobota

13.00 – Molekulární kuchyně v podání Petra Koukolíčka

15.00 – Proniknutí do tajů syrové stravy se Secret of Raw

18.00 – Netradiční škola vaření s Chefparade

Neděle

13.00 – Netradiční škola vaření II s Chefparade

15.00 – Polévky, jak je neznáte, od Soup in the city

17.00 – Hmyz na sto a jeden způsob

Více o akci naleznete na FB stránce Jakože, cože?!

PhaatThai nudle s kuřecím masem Foto: archiv restaurace Saké

PhaatThai nudle s kuřecím masem. Foto: archiv restaurace Saké

Na festivalu ochutnáte i Phaat Thai Gai z asijské restaurace Saké

(phaat thai nudle s kuřecím masem)

Ingredience – pro 4 osoby

• 350 g rýžových nudlí

• 400–600 g kuřecího masa

• 200–300 g tofu

• 2 stroužky česneku

• 1 cibule

• 2 až3 lžíce rostlinného oleje

• 3 až4 lžíce rybí omáčky

• 4 až5 lžic třtinového cukru

• 3 až 4 vejce

• 3 jarní cibulky nakrájené na 3cm kousky

• cca 200 g fazolových výhonků

• chilli papričky dle potřeby

• pepř

• 3 lžíce nasekaných buráků

• koriandr

• limetky

Postup

1. Nejprve namočte nudle do vlažné vody.

2. Kuřecí maso a tofu nakrájejte na kousky, česnek nasekejte na malé kousíčky. Cibuli nakrájejte.

3. Na pánvi rozehřejte olej. Vložte česnek a zlehka ho osmahněte. Přidejte kuřecí maso a zprudka ho opečte. Vlijte rybí omáčku rozmíchanou s cukrem.

4. Po chvíli restování začněte postupně přidávat tofu, fazolové výhonky a vejce, rozmíchané se zbylými surovinami.

5. Nakonec přidejte slité, předem namočené nudle.

6. Hotový Pad Thai naservírujte na talíř a ozdobte buráky, koriandrem a limetkou.

 

Článek

WeAre / burgers  Foto: archiv WeAre / burgers

WeAre / burgers. Kamarádi, co pečou z lásky pro kamarády

Burgery jsou módní a valí se ze všech stran. Je to trochu hipsteřina. Propečená bulka, šťavnaté masíčko, čerstvá křupavá zeleninka a hlavně originální dresink. WeAre /...

 

Článek

Afro Coffee  Foto: archiv

„I HAVE a DREAM“, filozofují o svobodě u kávy v Afro Coffee

Nejznámější věta v proslovu Martina Luthera Kinga se náramně hodila do konceptu Afro Coffee. Ukázat světu nový obraz Afriky. Sebevědomé, ambiciózní a mladé. To vše tato...

 

Článek

Secret of Raw chutná nejlépe zasyrova  Foto: archiv

Secret of Raw chutná nejlépe zasyrova

Objevit tajemství syrové stravy se před třemi lety rozhodlo jedno mladé nadšené duo. Jan Plajner a Eva Kavková hledali větší seberealizaci ve svých životech. A jak se jim...

 

Článek

Rybárny Praha  Foto: archiv

Tradice i experimenty mají na háčku v Rybárnách Praha

Když se řekne ryba, jsme rozděleni na dva tábory. Jedna část národa je miluje, druhá zatracuje. Své o tom vědí Rybárny Praha, které se vracejí zpátky k tradici...

 

Článek

Snails Day - šneci po burgundsku Foto: archiv Snails Day

Vytáhněte je z domečku rovnou do pusy!

Všechny zahrádkáře neuvěřitelně vytáčí už jen pomyšlení na slizká malá stvoření, co si s sebou všude tahají na zádech svoje domky a domečky. Ožerou totiž, na co přijdou, a...
Videa

reklama

reklama